Tek koluyla "süpürge" yaparak ailesini geçindiriyor

Tek koluyla "süpürge" yaparak ailesini geçindiriyor
Osmaniye'de bedensel engelli Niyazi Dostuoğlu, evinde tek koluyla süpürge üreterek ailesinin geçimini sağlıyor- Dostuoğlu: - "Engelimi hiçbir zaman sorun etmeden, ekmek için, sevdiklerim için mücadeleme devam edeceğim"- "43 yıldır engelli olarak yaşıyorum

OSMANİYE (AA) - MENDERES ÖZAT - Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, çocukken geçirdiği menenjit hastalığı nedeniyle bedensel engelli olan Niyazi Dostuoğlu, tek koluyla darı otundan süpürge yaparak ailesinin geçimini sağlıyor.

Şehit Mehmet Hallaç Mahallesi'nde yaşayan ve verdiği hayat mücadelesiyle çevresindekilere örnek olan 46 yaşındaki Dostuoğlu, 3 yaşındayken geçirdiği ateşli hastalık neticesinde sol kolunu kullanamıyor.

Yüzünde de kısmi felç olan Dostuoğlu, darı otundan yaptığı süpürgeleri satarak ailesini geçindiriyor.

Evli, 2 çocuk babası Dostuoğlu, AA muhabirine, 26 yıldır dayısından öğrendiği süpürgecilik mesleğiyle hayata tutunmaya çalıştığını söyledi.

Tek kolu olmamasına rağmen hayat mücadelesinden vazgeçmediğini ifade eden Dostuoğlu, "Eşim ve çocuklarımla kimseye muhtaç olmadan bir yaşam sürdürüyoruz. Ayakta kalmak için çalışmam gerekiyor. Engelimi hiç bir zaman sorun etmeden ekmek için, sevdiklerim için mücadeleme devam edeceğim." dedi.

Engelliliğinin başına gelmiş bir imtihan olduğunu anlatan Dostoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"43 yıldır engelli olarak yaşıyorum. Hiç isyan etmedim. Sadece yaşamasını bilmek ve güzel olan şeylerden kendine örnek çıkarabilmek önemli. İnsan istedikten sonra yapamayacağı şey yoktur. Tarlada bahçede günlük işlerde çalıştım fakat merhum dayımın büyük desteğiyle sürpürgecilik mesleğini öğrendim. Evimde günde ortalama 5-10 tane süpürge yapıyorum. Tanesini de 10-12 liradan satıyorum."

- "Engelimden dolayı iş bulamadım"

Engelsiz bir insana göre iki katı çalıştığını söyleyen Dostuoğlu, şunları kaydetti.

"Geçimimizi sürdürmek için çalışmam gerekiyor. Eşim ve liseye giden iki kızım var. Engelimden dolayı hiçbir resmi dairede ve özel sektörde iş bulamadım. Teknolojiye rağmen satışı azalan ve özellikle yayla evlerinde kullanılan süpürgecilik işini severek yapıyorum. Bir süpürgeyi yarım saatte yapabiliyorum. İki kolum olsa 10 dakikada bitirebilirim. Hayatta mücadeleyi bırakmak ve pes etmek bizim için çare değildir. Allah herkese kendi bilek hakkının kazancını nasip etsin. Bu halimize de çok şükür."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.