Telefon dolandırıcılığını polis engelledi

Telefon dolandırıcılığını polis engelledi
Sivas'ta telefonla aradıkları 3 kişiye kendilerini polis olarak tanıtan ve kimlik bilgilerinin terör örgütü tarafından kullanıldığını belirten kişilerin dolandırıcılık girişimi, polis ekiplerinin çalışmasıyla engellendi

SİVAS (AA) - Sivas'ta, telefonla aradıkları 3 kişiye kendilerini polis olarak tanıtan ve kimlik bilgilerinin terör örgütü tarafından kullanıldığını belirten kişilerin dolandırıcılık girişimini polis engelledi.

Alınan bilgiye göre, Mahmut S'yi (62) telefonla arayan ve kendisini polis olarak tanıtan kişi, kimlik bilgilerinin terör örgütü tarafından kullanıldığını belirterek, olayın çözülmesi için kendilerine para gönderilmesini istedi.

Mahmut S. kendisini arayan kişinin dolandırıcı olabileceğini düşünerek polis merkezine müracaatta bulundu. Polis ekipleri yaptıkları çalışmada Mahmut S.'yi arayan kişinin dolandırıcı olduğunu tespit ederek, yakalanması için çalışma başlattı.

- Kredi çekerken polis engelledi

Kentteki bir kurumdan emekli 65 yaşındaki Seyit A.'yı da telefonla arayan kişi, kimlik bilgilerinin terör örgütü tarafından kullanıldığını belirterek, bu durumdan kurtulması için kendilerine para göndermesi gerektiğini belirtti.

Nakit parası olmadığını kaydeden Seyit A, 18 bin lira kredi çekmek için bankaya gitti. Yakınlarının durumu bildirmesi üzerine çalışma yapan polis ekipleri, Seyit A'nın kentteki bir bankaya kredi başvurusunda bulunduğu belirledi.

Kent merkezinde polis ekiplerince bulunan Seyit A, durumun anlatılması üzerine dolandırıcılara vermek üzere çekeceği kredisini iptal ettirdi.

Yaşanan diğer bir olayda ise Hasan İ'yi (66) cep telefonundan, eşi Fadime İ'yi ise ev telefonundan arayarak telekonferans yöntemiyle görüştüren dolandırıcılar, Fadime İ'yi tehdit ederek, eşine evde 4 kişi bulunduğunu ve ne kadar para istiyorlarsa vermesi gerektiğini söylettirdiler.

Eşinin zor durumda olduğunu düşünen Hasan İ, dolandırıcıların istediği 24 bin lira için kredi çekmek üzere bankaya gittiği sırada hareketlerinden şüphelenen polis ekipleri tarafından durduruldu.

Yaşlı adamın anlattıklarıyla dolandırılmak üzere olduğunu tespit eden polis ekipleri dolandırıcılık olayını engelledi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.