Telefonla dolandırıcılık tiyatro sahnesine taşındı

Telefonla dolandırıcılık tiyatro sahnesine taşındı
Emniyet Genel Müdürlüğünce Polis Haftası dolayısıyla hazırlanan ve iletişim yoluyla dolandırıcılık olaylarına dikkati çekmeyi amaçlayan "Operasyon Başlıyor" adlı oyun, ilgi çekti

MUĞLA (AA) - Emniyet Genel Müdürlüğünce, Polis Haftası dolayısıyla hazırlanan ve iletişim yoluyla dolandırıcılık olaylarına dikkat çekmeyi amaçlayan tiyatro oyunu sahnelendi.
Tiyatro oyuncusu Ufuk Emek tarafından yönetilen "Operasyon Başlıyor" isimli oyun, Fethiye Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile Fethiye'deki Sevgi Evlerinde kalan öğrencilerce Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde seyircilerle buluşturuldu. İzleyiciler, oyunun sonunda oyuncuları uzun süre ayakta alkışladı.
Muğla Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, ekiplerin bu tür sosyal projelerle vatandaşla iç içe olma gayreti içerisinde bulunduklarını dile getirdi.
Sevgi Evleri ve yetiştirme yurtlarında kalan öğrencilerin oyunda büyük emek ile çaba gösterdiğini anlatarak, emeği geçenlere teşekkür eden Çetinkaya, son dönemde artan dolandırıcılık olaylarına dikkati çekmek ve farkındalığı artırmak amacıyla hazırlanan oyunun, vatandaşlardan ilgi gördüğünü söyledi.
Çetinkaya, "Hiçbir hakim, savcı ve polis sizden para istemez, 'Telefonla bir yere para gönderin' demez. Polis, hakim, savcı ve asker, ancak ve ancak 'Polis karakoluna, adliyeye gelin' der." diye konuştu.
Muğla'da iletişim yoluyla dolandırıcılık olaylarının özellikle Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekiplerinin vatandaşlarla gerçekleştirdiği birebir görüşmeler ile önüne geçildiğini belirten Çetinkaya, ekiplerin bununla ilgili bilgilendirici broşürler dağıtarak halkı bilinçlendirdiğini kaydetti.
Oyunun yönetmeni Ufuk Emek de eserin polis ekipleri ve öğrencilerle uzun uğraşlar sonucu sahneye taşındığını anlattı.
Ekibin profesyonel oyuncuları aratmadığını ve çok iyi hazırlandıklarını vurgulayan Emek," Son derece iyi bir iş çıkardığımıza inanıyorum. Oyunda vatandaşlarımızı telefon dolandırıcılığına karşı uyarmayı amaçlayan skeçler var. Amacına da ulaştığını düşünüyorum.” sözlerine yer verdi.
Program sonunda Çetinkaya, yönetmen Emek'e çiçek ve plaket verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.