Telefonu şarja takıp uyumak tehlikeli olabilir: Faciayla karşılaşabilirsiniz

Telefonu şarja takıp uyumak tehlikeli olabilir: Faciayla karşılaşabilirsiniz
Diyarbakır'da, geçtiğimiz günlerde telefon bataryasının patlaması sonucu meydana gelen yangında anne ve çocukları facianın eşiğinden dönmüştü.

Diyarbakır'da, geçtiğimiz vakitlerde telefon bataryasının patlaması sonucu ortaya çıkan yangında anne ve çocukları facianın eşiğinden dönmüştü. Uzmanı, telefon bataryalarının patlamasının ana sebepleri konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Akıllı telefon, tablet, akıllı saat gibi elektronik cihazların yanlış şarj edilmesi ve kullanılmasından ötürü batarya patlamaları günümüzde kaçınılmaz bir durum haline geldi. Cebimizde taşıdığımız, hatta çoğu vakit geceleri yastık altına sıkıştırdığımız cep telefonları, saatli bomba gibi tehlike saçıyor.

En son geçtiğimiz zamanlarda merkez Bağlar ilçesindeki 5 katlı Çiğdem Apartmanı'nın son katındaki dairede telefon bataryasının patlaması meydana gelmesi sebebinden facianın eşiğinden dönülmüştü. Uzmanlar, kullanıcıları telefonu doğru ve zamanlı şarj etmeleri konusunda uyardı.

Diyarbakır'da 15 senelik teknik servis uzmanı ve telefon işletmecisi Yusuf Sarı, telefonu şarja takıp uyuyan kişilere faciayla karşılaşabileceğini söyledi.

iha-20240108aw115206-3.jpg

VATANDAŞLAR ORİJİNAL ÜRÜNDEN YANA OLMALIDIR

Telefonun rastgele şarja takılmaması kapsamında vatandaşlara uyarıda bulunan Sarı, "Yaklaşık 15 senedir bu işin içerisindeyim. Diyarbakır'da geçtiğimiz günlerde telefon bataryasının patlaması sonucu bir evde yangın çıktı. Telefon bataryalarındaki patlamaların kaynağı ilk öncelik ucuz maliyetli telefonlardır. Vatandaşlara ilk önerimiz orijinal üründen taraf olmalarıdır. Orijinal ürün düzgün kullanıldığı vakit patlamalara yol açmaz. Diğer bir tavsiyemiz ise telefon şarjı yüzde 10 olduğu zaman şarja takmamız lazım. Yüzde yüz olduğu zaman ise direkt çıkarmamız gerek. Vatandaşlarımız genelde uyurken telefonu şarja takıyor. Sabaha kadar o telefon bir akıma maruz bırakılıyor. Bu tamamen yanlış bir durum. Maalesef bu vaziyette de telefon bataryasını şişirip patlamalara sebep olabilir" dedi.

Bir bataryanın ömrü doğru kullanıldığı zaman 3-4 sene olduğunu ifade eden Sarı, "Bir bataryanın ömrü kullanıcıya ayarlıdır. Orijinal bir batarya kullanıldığı vakit 3 ile 4 yıl içerisinde tüketici kullanabilir. Yalnız az önce bahsettiğim gibi altını çizerek tekrar söylüyorum ki; telefon yüzde 10'da şarja takılıp yüzde 100 oldu mu şarjdan çıkarılmalıdır. Bir de telefonu uyuduğumuz vakit bedenimizden uzak yere bırakmalıyız. Çünkü radyasyon etkiliyor insanı. Piyasada çok yan sanayi ürünler bulunuyor. Vatandaşlara önerimiz; kesinlikle orijinal ürün almalarıdır" diye konuştu.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.