“TEMEL LİSELER KALICI OLACAK”

“TEMEL LİSELER KALICI OLACAK”
Özel Dershaneler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Sistem Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Naci Atalay, “Temel liseler kalıcı kurumlar haline getirilecek ve bana göre bu kurumlar fen liseleri gibi başarılı kurumlar olacak” dedi.

Emine Şeyma Yıldız'ın Haberi

Anayasa Mahkemesi 1 Eylül 2015'te yasayla kapanması gereken dershanelerin kapatılmamasına karar verdi. Hür teşebbüs ve girişimciliğe aykırı bulunan karar oy çokluğu ile alındı. Kararın gerekçesi ışığında 1 Eylül’de dershaneler kapanmayacak, dershaneler eğitim hizmeti vermeye devam edecekler. 1 Eylül’den itibaren okul olma hakkına kavuşmuş olan dershanelerin mağduriyet yaşamaması için yine okul olarak devam edebilecekler. Okula dönüşmemiş dershaneler de mevcut hallerinde kalabilecekler. Gerekçeli kararın hemen yayımlanmasında da mağduriyetlerin önlenmesi amaçlandı. Dershanelerin kapatılmasına ilişkin kanun geçen yıl TBMM’de yasalaşmıştı. CHP yasanın iptali ve yürürlüğünün durdurulması talebiyle AYM’ye başvurmuştu. Kanuna konulan geçici ek maddeye göre dershaneler 1 Eylül’e kadar ya özel okula dönüşecek ya da bu tarihten itibaren tüm faaliyetlerine son vereceklerdi. Yasa ile halen dershanelerde öğretmenlik yapanlardan bir kısmının Milli Eğitim Bakanlığı kadrosuna dâhil edilerek, atamasının yapılması öngörülüyor. CHP, bu düzenlemelerin iptalini ve yürürlüklerinin durdurulmasına talep etmişti. Milli Eğitim Bakanlığı’nda görev yapan daire başkanı ve üstü personelin yabancı dil koşulu aranmaksınız yurtdışı göreve atanması ile okul müdürlerinin atanmasına ilişkin getirilen yeni prosedür konusunda da CHP’nin itirazları bulunuyordu.

“849 TEMEL LİSE VAR”

Özel Dershaneler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Sistem Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Naci Atalay kararın geciken bir karar olduğunu ve birçok kurumun da bu durumdan zarar gördüğünü belirterek, “Türkiye'de üç bin dershane faaliyet gösteriyor ve bu dershanelerden 400’ü temel liseye dönüşemeyeceği düşüncesiyle kapanmıştır. İki bin 200 dershane de bakanlığa temel liseye dönmek üzere başvurdu ve bu dershanelerden 849’u temel lise oldu. Bundan sonraki süreçte dershanelerin açılıp açılamayacağını, Anayasa Mahkemesi’nin gerekçeli kararının açıklanması sonucu Milli Eğitim Bakanlığı’nın tutumu belirleyecek. Bakanlık dershane yerine bu kurumların kurslar şeklinde devam edebileceği yönünde düşünce belirtiyor. Öğrencilerin sıkıntı yaşamayacağından söz ediyor. Ancak belirsizlikler hem öğrenci velilerini, hem öğrencileri hem de bizleri tedirgin ediyor. Temel liseler kalıcı kurumlar haline getirilecek ve bana göre bu kurumlar fen liseleri gibi başarılı kurumlar olacak. Özellikle bu yıl sınava girecek olan öğrencilerin gelişmelerini dikkatle izliyoruz. Bu öğrencilerin herhangi bir mağduriyet yaşamıyorlar. Son olarak temel liselerle ilgili bir sıkıntı yok, aksine bakanlık teşvikleri artırıyor. Eğitimciler olarak hepimize önemli görevler düşüyor. Okullarımızın daha düzenli hizmet vermeleri gerekiyor. Bizler de temel liseler olarak ayrıcalıklı bir ders programıyla çocuklarımızı hem sınavlara hazırlayacağız hem de okul müfredatını izleyerek diploma vereceğiz” şeklinde konuştu.

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.