Temiz enerjiye yerli sertifikalı türbin katkısı

Temiz enerjiye yerli sertifikalı türbin katkısı
EXERGY firmasının İzmir'de kurduğu tesisler, yenilenebilir enerji kaynaklarından yeşil enerji üretimi için yerel türbin ve gerekli ekipmanı üretiyor

İZMİR (AA) - İtalyan Maccaferri Sanayi Grubu’nun EXERGY şirketi, İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde kurduğu tesisle yenilenebilir enerji kaynaklarından yeşil enerji üretimi için yerel türbin ve gerekli ekipmanı üreterek global pazarlara sunuyor.

Yenilenebilir enerji kaynaklarından enerji üretimindeki yenilikçi teknolojilerden yararlanan ve buna uygun güç santralleri geliştiren EXERGY, Türkiye’nin sektördeki yüksek potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmeyi hedefliyor.

İtalya dışındaki ikinci fabrikasını İzmir'in Kemalpaşa ilçesindeki organize sanayi bölgesinde kuran EXERGY şirketinin üst yöneticisi Claudio Spadacini, buradaki tanıtım toplantısında, "Türkiye'de yerli sertifikalı türbin üreterek müşterilerimize sunuyoruz. Amacımız, Türkiye’nin temiz enerji üretimini yükseltirken teknolojik katma değer sağlamak. Kendi teknolojimiz olan ve patentli EXERGY ROT türbinlerini Kemalpaşa’daki tesisimizde yüzde 80 oranında yerel imalat parçaları kullanarak üretiyor ve Ege Bölgesi’nde bir endüstriyel ekosistem geliştirmeye çalışıyoruz. EXERGY’nin teknolojisi şu ana dek dünya çapında 40 projede kullanıldı, bunlardan 19 tanesi Türkiye’de yer alıyor. Türkiye’nin yenilenebilir enerji pazarının bir parçası olmaktan dolayı mutluyuz.” değerlendirmesinde bulundu.

Sektörün bölgesel önemine değinen Maccaferri Sanayi Grubu Başkanı Gaetano Maccaferri de kısa süre önce faaliyete geçtikleri Türkiye pazarında özellikle güneş ve jeotermal enerjisi alanlarının kendileri için mükemmel bir fırsat oluşturduğunu söyledi.

EXERGY Türkiye Türbin Enerji Teknolojileri AŞ Genel Müdürü Celal Tuğcu ise müşterilerine ilave bir tarife garantisi sağlayan yüzde 100 Türk Malı sertifikası almak için gerekli şartları yerine getirmiş olmaktan gurur duyduklarını belirterek, söz konusu ilave tarifenin, megavatsaat başına fazladan 13 dolarlık kar anlamına geldiğini ve projelerde santral gelirlerini yüzde 12'ye kadar artırdığını ifade etti.

EXERGY'nin Türkiye'de yatırım yapmak isteyen yabancı yatırımcılar için de iyi bir örnek oluşturduğunu vurgulayan Tuğcu, "EXERGY’nin türbin teknolojisi farklı projelere ve ihtiyaçlara uyarlanabilme özelliğine sahip, her proje müşterimizin ihtiyaçlarına özel olarak hazırlanıyor." diye konuştu.

Şirketin geliştirdiği Organik Rankine Çevrimi (ORC) teknolojisi, boşa gidebilecek düşük seviyeli ısı kaynaklarına yerleştirilerek, bu sayede elektrik üretilmesini sağlıyor. ORC teknolojisi jeotermal, biyokütle, solar kaynaklar ve endüstriyel süreçlerde oluşan atıl ısı kaynaklarının yanı sıra gaz ve dizele dayalı türbinlere de uyarlanabiliyor

EXERGY’nin geliştirdiği bu teknolojinin, Türkiye’deki jeotermal uygulamalarda ideal pazarını bulduğu ve geçen yıl sonu itibarıyla global anlamda toplam 85 milyon dolarlık yeni kontratla alanında pazar lideri olduğu belirtildi.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.