TEOG kalkıyor mu? Resmen açıklandı

TEOG kalkıyor mu? Resmen açıklandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan TEOG açıklaması... TEOG kalkacak mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ben TEOG olayını istemiyorum ve yanlış buluyorum. TEOG'un kaldırılması lazım. Ben Sayın Başbakanımla paylaşacağım. Önümüzdeki hafta devam edecek bu konuyla ilgili kararı hemen atalım diyeceğim" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bunun kararını verecek olan hükümettir. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı olarak Bakanıma, Başbakanıma bir kere söylerim olur biter. Ama ben Sayın Bakan'a söyledim, yarın zaten Sayın Başbakanımızla burada görüşmem var, kendisiyle bunu paylaşacağım. Bak böyle böyle. Hafta başı bu böyle başlamış veya önümüzdeki hafta devam edecek, bu konuda artık kararı kesinlikle süratle alalım Başbakanım, bunlardan kurtaralım bu ülkeyi. Biz artık böyle ilkel bir durumda değiliz, o geçmişte kaldı, neler çekti bu ülke yetti artık'' diye konuştu.

Öğrencilere kredi ve burs müjdesi
Öğrenci kredi ve burslarına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu anda 2017-2018 eğitim öğretim dönemi kredi burs olayında biz ilk geldiğimiz dönemde 45 liraydı, şimdi ise 445 liraya çıkarttık. Bu yıl lisans ve üniversite öğrencilerine verilen bursu ve krediyi 470 lira oldu. Geçen yıl 285 lira yurtta kalanlara yardım ediyorduk, 330 liraya çıkarttık. Şimdi yüksek lisans öğrencilerine 940 lira doktora yapanlara ise 1410 liraya çıkarttık. Bu rakamlar adeta kendini geçindirmek değil, aile geçindirir duruma geldiler” dedi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum