Terminatör Filmi Gerçek Olacak!

Terminatör Filmi Gerçek Olacak!
Sosyal paylaşım devi Facebook, Stephan Havking'in yapay zeka ile ilgili görüşlerine aldırış etmeyerek, Avrupanın merkezi Paris'te yapay zeka laboratuvarı açacağını açıkladı.

Sosyal paylaşım devi Facebook, Stephan Havking'in yapay zeka ile ilgili görüşlerine aldırış etmeyerek, Avrupanın merkezi Paris'te yapay zeka laboratuvarı açacağını açıkladı. Bu hareketi ile yapay zeka çalışmalarını hızlandırması beklenen Facebook sayesinde, Terminatör filmi gerçek mi olacak? Elindeki imkanları yapay zeka için adeta seferber eden sosyal paylaşım devi Facebook'un, Paris'te açacağı laboratuvarı sayesinde, Avrupa’daki yapay zeka araştırmacılarıyla da uzun vadeli çalışmalar yürütebileceği belirtiliyor. Bunda üç ay kadar önce dünyaca ünlü fizikçi Stephen Hawking’in, yapay zeka araştırmalarının çok büyük titizilikle yapılması gerektiğini yoksa gelecekte insanları yok edecek en büyük tehdidin yapay zeka olacağını belirtmişti. Ancak Facebook’un teknoloji şefi Mike Schorepfer de, yapay zeka korkusunun abartı olduğunu ve bu konudaki araştırmalarına şirket olarak hızla devam ettiklerini belirtmişti. Yapay zeka araştırmalarının başında olan Yann LeCun da, yapay zeka yazılımların şuanda insanların gündelik alışkanlıklarını tahmin etme aşamasında olduğunu dile getirdi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.