Termos Bardakların Temizliği: İpuçları ve Püf Noktaları

Termos Bardakların Temizliği: İpuçları ve Püf Noktaları
Kendi hazırladığı kahvenin ya da çayın daha lezzetli olduğunu düşünenlerden misiniz?

Kendi hazırladığı kahvenin ya da çayın daha lezzetli olduğunu düşünenlerden misiniz? Öyleyse dışarıdan almak yerine içeceğinizi evde hazırlayıp yanınızda taşımak istiyor olabilirsiniz. Belki de içeceğinizi dışarıdan alıyor ancak doğayı korumak için tek kullanımlık karton bardak tüketimini azaltmaya çalışıyorsunuz. Her iki durumda da yardımınıza termos bardaklar koşuyor.

Buz gibi soğuk ya da sıcacık içeceklerinizi uzun süre ilk anki sıcaklığında tutan termos bardakları kullanması çok kolay olsa da nasıl temizlemeniz gerektiğini bilmiyor olabilirsiniz. Öyleyse merak etmenize gerek yok! Termos bardakları farklı yöntemlerle nasıl temizleyebileceğiniz ve temizlikle alakalı püf noktaları bir araya getirdik. İşte, termos bardak temizliği konusunda bilmeniz gereken her şey!

Termos Bardakları Elinizde Yıkayın

t1.png

Eğer ürün özelliklerinde termos bardağın bulaşık makinesinde yıkanabileceği yazmıyorsa termosu elinizde yıkamanız gerekir. Çünkü termos bardağı bulaşık makinesinde yıkamak, ürünün içecekleri sıcak/soğuk tutma özelliğine zarar verebilir ve termosun kullanım ömrünü kısaltabilir. Gelin, termos bardağınızı elde nasıl yıkayabileceğinize bakalım:

l Termos bardağın içine bir miktar sıvı bulaşık deterjanı ve su koyduktan sonra kapağını sıkıca kapatıp çalkalayın. Ardından termosun kapağını açıp içini boşalttıktan sonra aynı işlemi temiz suyla tekrarlayabilirsiniz.

l Eğer termos bardakta inatçı lekeler varsa yumuşak bir bulaşık süngerinden yardım alın. Termosun içine sıcak su koyarak lekelerin yumuşamasını sağlayabilir, sonrasında sıvı bulaşık deterjanı ve sünger yardımıyla içini ve dışını nazikçe ovalayabilirsiniz. Bulaşık deterjanı kalıntısı kalmaması için termosu iyi bir durulama işleminden geçirdiniz mi işiniz tamamdır.

l Termosu lekelerden arındırmak için toz bulaşık deterjanlarını da tercih edebilirsiniz. Termos bardağın içine bir miktar toz bulaşık deterjanı ekleyin, ardından ürünü sıcak su ile doldurun. Sert temizlik ürünleri termosa zarar verebileceği için bu aşamada yumuşak temizleme fırçalarından da yardım alabilirsiniz. Bir süre bekledikten sonra termosu yıkayıp bol su ile durulayın.

Doğal Yöntemlerden Yanaysanız Sirkeli Su Kullanın

Termos bardağınızı temizlerken kimyasal ürünler kullanmak istemiyorsanız sirkeli suyu tercih edebilirsiniz. Sirkenin içeriğindeki asit termostaki kir ve lekelerin çözünmesine yardım eder. Bu yöntemi uygulamak için ilk olarak termosun içine yarım su bardağı sirke ve termosu dolduracak kadar su ekleyin. Ardından termos bardağın kapağını kapayın ve termosu iyice çalkalayın. Bu işlemi tamamladıktan sonra bardakta sirke kokusu kalmaması için termosu sıcak su ile iyice durulayın.

Karbonatın Gücünden Yararlanın

jug-gf770c5973-1280.jpg

Temizlikte tercihiniz doğal seçeneklerden yanaysa karbonat da kullanabilirsiniz. Bu yöntemde termos bardağın içine yarım bardak karbonat koyun. Ardından yavaş yavaş sıcak su ekleyin. Karbonat sıcak suyla birleştiğinde köpüreceği için bu işlemi yavaşça yapmanız önemli. Termos bardağı karbonat kalıntıları tamamen gidene kadar yıkayıp duruladıktan sonra kurumaya bırakabilirsiniz.

Termos Bardağı Mikrofiber Bezle Kurulayın

Termos bardağınızı farklı yöntemlerle nasıl yıkayabileceğinizi anlattığımıza göre sıra kurutmaya geldi! Ürünü duruladıktan sonra termosun hem içini hem dışını mikrofiber bezle kurulayın. Bunun yerine termosu kapağı açık bir şekilde kurumaya da bırakabilirsiniz ancak bu yöntemde ürünün üzerinde su lekeleri kalacağını belirtelim. Termos bardağınızı hangi yöntemle kurutursanız kurutun, sonrasında kapağı açık bir şekilde bırakmayı da unutmayın. Böylece termosun havasız kalarak kötü kokmasını önleyebilirsiniz.

Termos Bardağınızı Temizlerken Bunlardan Kaçının

Termosunuzu temizlerken kesinlikle klor ve çamaşır suyu kullanmayın. Bu kimyasallar ürünün yapısına zarar verir ve kullanım ömrünü kısaltır. Ayrıca lekeleri çıkarmak için sıcak su kullanmanız gerekse de direkt kaynar su kullanmaktan kaçının. Kaynar su, termos bardağınızın boyasını aşındırabileceği gibi yalıtkanlığına da zarar verebilir.

Okulda, iş yerinde, kampta ya da piknikte kullanabileceğiniz bir termos bardak arıyorsanız Tchibo'nun birbirinden kaliteli termos bardak modellerini inceleyebilirsiniz. Sevdiğiniz içecekleri gün boyunca yanınızda taşımanın tadını çıkarmak için termos bardak fiyatlarını inceleyebilir, bütçenize ve ihtiyaçlarınıza uygun modele sahip olabilirsiniz. Bunun için tchibo.com.tr’yi ya da Tchibo mağazalarını ziyaret edebilirsiniz.