Terör, asırlık nineyi evinden etti

Terör, asırlık nineyi evinden etti
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden terör saldırısı nedeniyle göç etmek zorunda kalan 12 çocuk sahibi 100 yaşındaki Zezi Ağırbaş, ailesiyle Van'a yerleşti- Zezi Ağırbaş: - "Yüksekova'daki hayatım daha güzeldi. Buraya evimizi, eşyalarımızı, her şeyimizi gerid

VAN (AA) - Yüksekova'da mahallelerde çukur kazan ve barikat kuran terör örgütü PKK'nın saldırıları nedeniyle ailesiyle ilçeden ayrılmak zorunda kalan 100 yaşındaki Zezi Ağırbaş, Van'da yeni bir hayata başladı.

Ağırbaş, 13 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağından 3 gün önce terör saldırıları nedeniyle bir asırdır yaşadığı Yüksekova'yı terk etmek zorunda kaldı. 12 çocuk sahibi Ağırbaş'ın torunları ile torunlarının torunlarının sayısı 180'i buluyor.

Merkez İpekyolu ilçesinin Alipaşa Mahallesinde 700 liraya kiraladıkları eve 13 kişilik ailesiyle yerleşen Zezi nine, yeni hayatına alışmaya çalışıyor.

Zezi Ağırbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gerçek yaşının 110 olmasına rağmen resmi kayıtlarda 100 olarak görüldüğünü anlattı.

Seferberlik dönemi ve ülkede yaşanan önemli gelişmelere tanıklık ettiğini belirten Ağırbaş, sağlığını da yoğurt, süt, beyaz et ve az ekmek tüketerek koruduğunu söyledi.

Yüksekova'dan ayrıldığı için üzgün olduğunu dile getiren Ağırbaş, "Biz artık buraya yerleştik ama benim Yüksekova'daki hayatım daha güzeldi. Buraya evimizi, eşyalarımızı, her şeyimizi geride bırakıp geldik." dedi.

Zezi Ağırbaş'ın oğlu Ömer Ağırbaş ise sokağa çıkma yasağı başlamadan kısa süre önce Yüksekova'dan Van'a taşındıklarını belirterek, ilçenin bir an önce normal hayata dönmesi umudunu dile getirdi.

Zezi ninenin evini çok özlediğini vurgulayan Ağırbaş, şunları kaydetti:

"İnşallah kısa sürede bu sorun biter, biz de döneriz. Annem bize hep gençliğinde gittiği yaylaları, beslediği hayvanları anlatıyor. Annemin sağlık durumu iyi. Namazını kılıyor. Kendi ihtiyaçlarını kimseye muhtaç olmadan görüyor. Hafızası da çok iyi. Bayramlarda gelen herkesi tanıyor. Bütün torunlarını, torunlarının torunlarını, hepsinin isimlerini bile hatırlıyor. 10 yıl görmediği torununu bile tanıyor. 5-6 yıldır görmediği dayımı tanıdı. En büyük torunu 60 yaşlarında."

- Bakan Ramazanoğlu'ndan aileye ziyaret

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu da iki gün önce bazı temas ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Van'da Zezi Ağırbaş'ı evinde ziyaret etmişti.

Bakan Ramazanoğlu, sohbet sırasında Ağırbaş'ın sağlık durumuyla ilgili bilgi almıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.