Terör baskısı olmayınca kepenkler kapanmadı

Terör baskısı olmayınca kepenkler kapanmadı
Terör örgütü elebaşı Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilmesinin yıl dönümü bahanesiyle daha önceki senelerde teröristlerin baskısı sonucu kepenk kapatmak zorunda kalan Silopi esnafı, sağlanan huzur ortamında bu yıl 15 Şubat'ta iş yerini açık

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların başarıyla tamamlandığı Silopi ilçesinde esnaf, terör baskısı olmayınca bu yıl 15 Şubat'ta kepenk kapatmadı.

Güvenlik güçlerince gerçekleştirilen "Şehit Polis Muhammed Onur Operasyonu" ile teröristlerden arındırılan Silopi'de vatandaşlar huzur ve güven ortamında yaşamlarını sürdürmenin mutluluğunu yaşıyor.

İmralı'da ömür boyu hapse mahkum edilen terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın 15 Şubat 1999'da Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümü bahanesiyle terör örgütü mensupları ve yandaşlarının baskısı ile daha önceki senelerde kepenklerin kapandığı, izinsiz gösterilerin düzenlendiği Silopi'de bu yıl esnaf kepenk kapatmadı.

Günlük yaşamın olağan akışında sürdürüldüğü, çarşı ve pazarda alışverişin yapıldığı Silopi'de vatandaşlar, Sanat Sokağı'nda çay içip, sohbet etti.

Terör tehdidinden kurtulan esnaf, iş yerlerini açabilmenin, vatandaş da günlük ihtiyaçlarını huzur ortamında karşılayabilmenin mutluluğunu yaşadı.

İlçe esnafı, her yıl 15 Şubat'ta terör örgütü PKK mensuplarının tehdidi ile kepenk kapatmak zorunda kaldıklarını, bu nedenle yıllarca mağduriyet yaşadıklarını belirtti.

Operasyonların ardından hayatın hızla normale dönmeye başladığı Silopi'de yaşamlarını rahat ve özgür bir şekilde sürdürdüklerini ifade eden vatandaşlar da ilçede huzur ortamının sürmesini istediklerini aktardı.

Esnaf İ.Ö, daha önce 15 Şubat ve bazı günlerde bölücü terör örgütü mensuplarınca kepenk kapatmaları, kapatmadıkları takdirde iş yerlerinin saldırıya uğrayacağı yönünde tehditlerde bulunulduğunu söyledi.

İlçedeki terör operasyonunun ardından kepenk kapatmak zorunda kalmadıklarını dile getiren İ.Ö, operasyonlardan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

İ.Ö, artık bölgede olayların son bulmasını istediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.