"Terör ihbar hattı" Siirt'te sonuç verdi

"Terör ihbar hattı" Siirt'te sonuç verdi
İçişleri Bakanlığınca kurulan "Alo 140 Terör İhbar Hattı"na yapılan ihbarlar Siirt'te semeresini verdi- Geçen yıl durdurulan bir otomobilden ateş açılması sonucu polis memuru Bünyamin Torğut'u şehit eden, Siirt-Pervari karayolunda zırhlı aracın geçişi sır

SİİRT (AA) - ZEKERİYA GÜNEŞ - İçişleri Bakanlığı tarafından kurulan "Alo 140 Terör İhbar Hattı"na, yurt içi ve yurt dışından gelen ihbarların, güvenlik güçlerince titizlikle değerlendirilmesi sonucu Siirt'te çok sayıda terör saldırısının önüne geçildi.

Terör örgütü PKK'nın saldırılarına karşı Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca yürütülen operasyonlara en büyük desteği bölge halkı veriyor.

Operasyonlara destek sunan vatandaşlar, PKK'lı teröristlerin kırsaldaki saldırılarını şehirlere taşımasının önüne geçmek, siviller ile güvenlik güçlerine yönelik saldırıları bertaraf etmek için de ihbarda bulunuyor.

Bu kapsamda İçişleri Bakanlığınca kurulan "Alo 140 Terör İhbar Hattı"na vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde teröre tepki göstererek, teröristlerle ilgili ihbarda bulunan vatandaşların bu desteği sonucu emniyet ve jandarma ekiplerince yürütülen titiz çalışmalar ve operasyonlarla çok sayıda terör saldırısının önüne geçildi.

- Terörle mücadeleye destek verenler ödüllendiriliyor

Yurt içi ve yurt dışındaki vatandaşların Siirt'e yönelik yaptığı ihbarlar sonucu, kentte terör örgütü PKK mensuplarının yaşamı hiçe sayan saldırılarda bulunmasının önüne geçildi.

Geçen yıl durdurulan bir otomobilden ateş açılması sonucu polis memuru Bünyamin Torğut'u şehit eden, Siirt-Pervari karayolunda zırhlı aracın geçişi sırasında yola döşenen bombanın patlatılması sonucu 8 askerin şehit olduğu saldırıyı planlayan ayrıca güvenlik güçleri ve sivilleri hedef alan birçok eyleme karıştığı tespit edilen PKK'nın sözde "bölge sorumlusu" Çırav kod adlı Cemal Oğuz da bu ihbarlar neticesinde etkisiz hale getirildi.

Müşterek operasyonlar ve vatandaşların ihbarı sonucu yerleşim yerleri, terör örgütü PKK mensuplarından bir bir arındırılırken, terörle mücadeleye ihbarları ile destek veren vatandaşlar ödüllendiriliyor.

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapılan ihbarlar sayesinde kentte siviller ile güvenlik güçleri ve kamu görevlilerinin hedef alındığı birçok terör saldırısının önlendiğini söyledi.

- "Yüzlerce ihbar yapıldı"

İhbarlar sayesinde 15 Ocak'ta eylem hazırlığındaki terörist gruba yönelik operasyon yapıldığını belirten Vali Tutulmaz, bu kapsamda 5 teröristin etkisiz hale getirildiğini dile getirdi.

Tutulmaz, "3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suç faillerinin yakalanmasına yardımcı olanlara, yerlerini veya, kimliklerini bildirenlere para ödülü verilmesi sayesinde bugüne kadar yüzlerce ihbar yapıldı. İhbarları değerlendiren güvenlik güçlerince eylem hazırlığında olan birçok terör unsuru etkisiz hale getirildi. Kentimizi, Cizre ve Sur gibi vatandaşlarımız için yaşanmaz hale getirmeyi planlayan teröristler vatandaşlarımızın ihbarlarıyla önceden tespit edilerek, bertaraf edildi." dedi.

- Listede adı geçen terörist ihbarla etkisiz hale getirildi

"Kentte etkisiz hale getirilen teröristler arasında yakalanması için ödül konulan terörist de vardı" diyen Tutulmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçen yıl Siirt'te kaçakçılık şüphesiyle durdurulan otomobilden polis ekibine ateş açılması sonucu 30 yaşındaki polis memuru Bünyamin Torğut'u şehit eden ve güvenlik güçleri ile sivilleri hedef alan birçok eyleme karıştığı tespit edilen PKK'nın 'sözde bölge sorumlusu' Çırav kod adlı Cemal Oğuz'un adı gri listede yer alıyordu. Başına 300 bin lira ödül konulan söz konusu terörist vatandaşlarımızın ihbarı neticesine gerçekleştirilen operasyonla etkisiz hale getirildi."

- Köyde görülen teröristler hemen vatandaşlarca bildiriliyor

Tutulmaz, yurt dışından da ihbarlar yapıldığına işaret ederek, ihbarda bulunan vatandaşların kimliklerinin hiçbir şekilde deşifre edilmediğini vurguladı.

İhbarlar neticelendikten sonra vatandaşlara gereken ödemenin yapıldığını kaydeden Tutulmaz, "Köyün etrafında görülen ya da köyden erzak almaya giden teröristler, vatandaşlar tarafından derhal bize bildiriyor. Kırsala çıkan vatandaşlarımız tespit ettikleri teröristlerin yerlerini bize bildiriyor. Şehir merkezine sızan teröristlerin gizlendikleri evler de bize bildiriliyor. Yurt dışından da arayarak teröristlerin kaldıkları adresleri bildirenler oluyor. İhbarın ödüllendirilmesi döneminde şu ana kadar iyi sonuçlar alındı." ifadelerini kullandı.

Güvenlik güçlerince gelen tüm bilgiler incelenip, ihbarda belirtilen bilgiler teyit edildikten sonra operasyon gerçekleştirdiğini aktaran Tutulmaz, terör örgütünün halkın huzurunu bozmasına asla izin vermeyeceklerini belirtti. Tutulmaz, ülkenin birliğine, beraberliğine, huzuruna ve barışına gölge düşürmek, istikrarını bozmak isteyen, vatandaşlar arasına nifak sokma girişiminde bulunan her türlü faaliyetin üzerine hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde kararlılıkla gidileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.