Terör kurbanı gençlerin adı parkta yaşatılacak

Terör kurbanı gençlerin adı parkta yaşatılacak
Ankara'daki terör saldırısında yaşamını yitiren üniversite öğrencileri Çalkınsın ile Gülsoy'un adları, Of Belediyesince bir parka verilecek - Belediye Başkanı Sarıalioğlu:- "Önümüzdeki ilk meclis toplantısında inşallah oy birliğiyle vereceğimiz kararla bu

TRABZON (AA) - Ankara'da 13 Mart'taki terör saldırısında hayatını kaybeden üniversite öğrencileri Nusrettin Can Çalkınsın ile Zeynep Başak Gülsoy'un adları, Trabzon'un Of ilçesinde yaşatılacak.

Ankara Karşıyaka Mezarlığı'nda yan yana defnedilen Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Çalkınsın ile arkadaşı Ufuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Gülsoy'un adlarının ilçede bir parka verilmesi, ilk Belediye Meclisi toplantısında görüşülecek.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör saldırılarında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılara ise acil şifa diledi.

Terörün her türlüsünü ve destek veren her kesimi lanetlediklerini vurgulayan Sarıalioğlu, "Ülkemizin güneyinde Suriye'de, Irak'ta, Filistin'de, Cezayir'de, Fas'ta yapılanlar hala aklımızda. Oralarda menfur saldırılarda şehit olan bütün din kardeşlerimizi rahmetle anıyorum. Tabii burada oynanan oyunlar, ülkemize sıçratılmak isteniyor" dedi.

Toplumu bir araya getiren unsurların 101 yıl önce Çanakkale'de dünyada her türlü haksızlığın ve adaletsizliğin önüne geçecek iradeyi ortaya koyduğunu dile getiren Sarıalioğlu, şunları söyledi:

"Orada Kürt de Laz da Çerkez de vardı. Bu ülkenin bütün unsurları, orada milli mücadelenin meşalesini yaktılar ve bütün dünyaya Çanakkale'nin geçilemeyeceğini ve haksızlık karşısında nasıl ortak tavır ortaya konulacağının örneğini sergileyerek bir direnişe damga vurdular. Bunu bilen malum çevreler, Çanakkale'yi geçemediler ama çanak antenlerle bu toplumun nüvesini, ahlaki yapısını ve manevi değerlerini çökertmeye çalışıyor. Bunu yaparken bir yandan da bir zamanlar Ermenileri kullandıkları gibi ülkemizin güneydoğusundaki masum Kürt vatandaşlarımızı kullanarak birtakım terör örgütleriyle dünyanın değişik şehirlerinde terör eylemlerini sürdürüyor. Kürt, Türk ayrımı yapmadan, Laz, Çerkez, Dadaş, Gakkoş ayrımı yapmadan hepsi bizim ellerimizin parmakları gibidir. Bu parmaklar bir araya gelince yumruk bütünleşiyor. Bizim birbirimizden ayrımız gayrımız yoktur."

Ankara'da 13 Mart'ta meydana gelen terör saldırısına da değinen Sarıalioğlu, şunları kaydetti:

"Biz, hem teröre ve bu tür menfur saldırılara dur deme hem de bu gençlerimizin anılarını yaşatma adına ilçemiz sahilinde belediyemiz tarafından yaptırılan bir parka Nusrettin Can Çalkınsın ve Zeynep Başak Gülsoy adını vermeyi düşünüyoruz. Önümüzdeki ilk meclis toplantısında inşallah oy birliğiyle vereceğimiz kararla bu iki gencimizin adını Of'ta yaşatıp bu vesileyle Of'tan tüm dünyaya 'Teröre hayır' diye haykırmış olacağız."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.