Terör mağduru aileler evlerine dönüyor

Terör mağduru aileler evlerine dönüyor
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırıları yüzünden evlerini terk etmek zorunda kalan aileler, başarıyla tamamlanan operasyonun ardından evlerine kavuştu- Günlerdir hasretini çektikleri evlerine dönmekten duydukları memnuniyeti dile geti

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan aileler, başarıyla tamamlanan operasyonun ardından evlerine dönüyor.

Sur'da kamu düzeninin sağlanması, teröristlerin kurdukları barikatlar ile kazdıkları çukurların bertaraf edilmesi ve bombalı düzeneklerin imhası amacıyla gerçekleştirilen operasyonun 9 Mart'ta sona ermesinin ardından, dün de Gazi Caddesi ve Cevatpaşa Mahallesi ile Dabanoğlu Mahallesi'ndeki Marangoz, Miras, Süleyman Nazif ve Varol sokaklarındaki sokağa çıkma yasağı kaldırıldı.

Güvenliğin sağlandığı bölgelerde teröristlerin saldırılarından çekindikleri için kepenk kapatan esnaf da iş yerlerini açmaya başladı.

Daha önce terör örgütünün saldırıları sonucu evlerini terk ederek, diğer ilçelerdeki yakınlarının yanına veya kiraladıkları evlere sığınan aileler de geri dönüyor. Günlerdir özlemini duydukları evlerine kavuşmanın sevincini yaşayan aileler, temizlik yapıyor.

Ailelerin terk etmesi dolayısıyla uzun süredir adeta hayalet şehri andıran tarihi sokaklarda yeniden oynayan çocukların sesi yankılanıyor.

- "Yaşadığım korkuyu hala atlatamadım"

Evine geri dönen terör mağduru C.Y (25), AA muhabirine, başkasının evine sığınması nedeniyle büyük sıkıntı yaşadığını, evine döndüğü için büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Çocuklarının İzmir'de çalışması nedeniyle yalnız başına yaşadığını belirten C.Y, şöyle konuştu:

"Kapımızın önüne çukur kazmışlardı, korkudan dışarı çıkamadığım için çatışmanın olduğu birkaç gece evin odunluğunda kaldım. Evimizin camları kırıldı. Yaşadığım korkuyu hala atlatamadım. Mahalledeki çocukların psikolojisi bozuldu. Artık, ölüm olmasın, anaların yüreği yanmasın. Bu saldırılar son bulsun istiyoruz. Hepimiz biriz, Kürt kim, Türk kim, ne farkımız var?"

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.