Terör mağduru öğrencilere kitap yardımı

Terör mağduru öğrencilere kitap yardımı
Güneydoğu Anadolu Bölgesi Turizm ve Otel İşletmecileri Birliğince Silopi'deki terör mağduru öğrencilere kitap yardımı yapıldı

ŞIRNAK (AA) - Güneydoğu Anadolu Bölgesi Turizm ve Otel İşletmecileri Birliğince Şırnak'ın Silopi ilçesinde bulunan terör mağduru öğrencilere kitap yardımında bulunuldu.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Turizm ve Otel İşletmecileri Birliği yetkilileri, Silopi'de terör mağduru öğrencilere Vatan İlk ve Ortaokulu ile Yavuz Selim İlkokulunda kitap dağıttı.

Birlik Başkanı Hüseyin Aslan, teröre karşı mücadelenin ancak ilim irfan ile yetiştirilen gençlerle yapılabileceğini belirterek, kampanya kapsamında Yüksekova, Baykan, Bismil, Gerçüş, Hasankeyf ve Cizre'de kitap dağıttıklarını söyledi.

Bölge insanına katkı sağlamak amacıyla durmaksızın kitap dağıtımı yaptıklarını anlatan Aslan, Türkiye'nin farklı illerinden de çok sayıda kitap geldiğini bildirdi.

"Beni asıl mutlu eden tüm Türkiye'nin bölgeye ve bölge insanına sahip çıkmasıdır. Bölgenin eğitim seviyesinin yükselmesi amacıyla benim gibi seferber olması. Bu gösteriyor ki biz büyük ve güçlü Türkiye'nin bir parçasıyız. Biriz, bütünüz ve bizi bölmeye çalışanlara karşı ayaktayız" diyen Aslan, gelecek dönemde kütüphaneler oluşturdukları okullarda yetişecek gençlerin bu milli birliğin ve bütünlüğün gelişiminde mihenk taşı olacağını kaydetti.

Aslan, şöyle devam etti:

"Ülkemizin terör belasından kurtulmasının en kolay yolu eğitimli, milli birlik ve bütünlük anlayışıyla yetişen gençlerden geçmektedir. İşte bu nedenle durmadan çalışmak ve gençleri kitapla buluşturmak gerekiyor. Kitap dağıtmayı sürdüreceğim ve cehaletin en büyük düşmanı olarak cahilliğe karşı kütüphane eksikliği bulunan tüm okullara kitap dağıtacağım."

İlçede yaşanan terör olaylarından dolayı öğrencilerin sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Aslan, "İnanıyoruz ki kardeşlerimiz kitaplar ile bu terör belasından kurtulacak. Okudukça cehalet bitecek ve bölge eski günlerine dönecektir. Bu konuda bize yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.