Terör mağduru öğrencilere özel okul kapılarını açtı

Terör mağduru öğrencilere özel okul kapılarını açtı
Şırnak'ın Silopi ilçesinde bir özel okul, PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle yakınlarının yanına sığınan öğrencilere kapılarını açtı- Okul yönetimi tarafından ev ev gezilerek tespit edilen terör mağduru 40 öğrenci herhangi bir ücret alınmadan eğit

ŞIRNAK (AA) - ŞİMAL MÜLDÜR - Şırnak'ın Silopi ilçesinde bir özel okul, terör mağduru 40 çocuğa ücretsiz eğitim veriyor.

Şırnak'ta PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından güvenlik güçlerince 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" sürüyor.

Terör saldırıları nedeniyle binlerce aile evlerini terk ederek Silopi ilçesindeki yakınlarının yanına sığınırken, çocuklarının büyük bölümü de okula devam edemedi. İlçedeki özel bir okulun yönetimi, mağdur öğrencileri ücretsiz okula almayı kararlaştırdı. Şırnak kent merkezinden ilçeye gelen aileleri mahalle mahalle dolaşarak tespit eden okul yönetimi, 40 öğrenciyi eğitime kazandırdı.

Okul müdürü Nebahat Onuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör olayların eğitime büyük zarar verdiğini belirterek "Şırnak'tan gelen öğrencilerden ücret talep etmiyoruz. Amacımız öğrencilerin eğitimden geri kalmasına engel olmaktır. Çocukların yaşadıkları sıkıntıyı unutmaları için sosyal aktiviteler de yapıyoruz." dedi.

Velilerden Cihat Sakın da Şırnak'taki sıkıntı dolayısıyla Silopi'ye yerleştiklerini anlatarak "Kısa süre sonra bizi ziyaret eden okul yöneticileri çocuklarımızı okula almayı teklif ettiler. Çocuklarımızı ücretsiz okullarına kabul ettiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

İngilizce öğretmeni Nejla Kara da terör mağduru öğrencilere psikolojik destek amacıyla İngilizce tiyatro eğitimi verdiklerini söyledi.

- Öğrenciler mutlu

Öğrencilerden Eren Yıldız, derslerde İngilizce şarkılar öğrendiklerini dile getirerek yeni okulunu çok sevdiğini ifade etti.

3. sınıf öğrencisi Ömer Birlik de misafir öğrenci olarak devam ettiği okuldaki eğitimden çok memnun olduğunu dile getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.