Terör mağduru öğrencilere psikososyal destek

Terör mağduru öğrencilere psikososyal destek
Siirt'te eğitimlerine devam eden Şırnaklı terör mağduru öğrenciler, "Psikososyal Müdahale Programı"na alındı

Siirt'te eğitimlerine devam eden Şırnaklı terör mağduru öğrencilere psikososyal destek veriliyor.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hüsamettin Şahin, "Psikososyal Müdahale Programı"nın Haşim Öztanık İlkokulu'nda uygulanması dolayısıyla düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Şırnak ve ilçelerinden gelen terör mağduru bin 281 öğrenciden 828'inin eğitimini il merkezinde sürdürdüğünü söyledi.

Siirt Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) koordinatörlüğünde, öğrencilerden 641'inin Psikososyal Müdahale Programı'na alındığını aktaran Şahin, Şırnak ve ilçelerinden gelen mağdur öğrencilerin yalnız kalmaması ve eğitimlerinin aksamaması için Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce her türlü imkanın seferber edildiğini bildirdi.

Öğrenciler için eğitimin yanı sıra çeşitli programlar da uygulandığını ifade eden Şahin, "Şu anda ilimiz genelinde 27 okulda 641 Şırnaklı öğrenciye daha önce eğitim almış uzman öğretmenlerimiz tarafından Psikososyal Müdahale Programı uygulanmaktadır" dedi.

RAM Müdür Yardımcısı İsa Kars da Milli Eğitim Bakanlığı ve UNICEF'in yürüttüğü "Psikososyal Okul Projesi" kapsamında Şırnaklı öğrencilerin Psikososyal Müdahale Programı'na alındıklarını anlattı.

Travmanın etkilerinin devam edebildiğini belirten Kars, şöyle devam etti:

"Bu nedenle ilimize iç göç sebebiyle gelen çocuklarımız için bu programı başlattık. 2001 yılından beri ilimizde yürüttüğümüz bu projeyi bu sefer çocuklarla yapacağız. Proje, daha önce bu eğitimi alan rehber öğretmenler tarafından uygulanıyor. Bu program, normalde 3 öğrenci oturumundan, 2 öğretmen ve 2 veli toplantısından oluşuyor. Şu anda yaptığımız çalışma, öğrenci oturumlarıdır. Çocuklarımız, çalışmanın son gününde köy resmi çalışmasını yapıyor. Geleceğe ilişkin olumlu bir bakış açısı edinmelerine yardımcı olmayı amaçlıyoruz."

Duygu ve düşüncelerini paylaşan öğrenciler ise bir an önce memleketlerine dönüp ev ve okullarına kavuşmak istediklerini aktardı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.