Terör örgütüne yönelik Ankara merkezli operasyon

Terör örgütüne yönelik Ankara merkezli operasyon
Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, terör örgütü PKK'ya yönelik Ankara, İstanbul ve Kars'ta gerçekleştirilen operasyonda 4 kişi gözaltına alındı - Şüphelilerin, 13 Mart'ta Kızılay'da gerçekleştirilen terör saldırısıyla ilgili göz

ANKARA (AA) - Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekiplerince, terör örgütü PKK'ya yönelik Ankara, İstanbul ve Kars'ta gerçekleştirilen operasyonda 4 kişi yakalandı. Şüphelilerin, Kızılay'daki terör saldırısıyla ilgili gözaltına alındıkları bildirildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 13 Mart'ta Kızılay Güvenpark'taki otobüs durağının yakınında bir aracın patlatılması sonucu meydana gelen ve terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirildiği tespit edilen saldırıya ilişkin soruşturma kapsamında yeni bulgulara ulaşıldı.

Geniş çaplı soruşturmada, söz konusu saldırıyla ilgileri olduğu gerekçesiyle 4 şüpheliye yönelik Ankara, İstanbul ve Kars'ta sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda Ankara'da 2, İstanbul ve Kars'ta birer kişi gözaltına alındı. Ankara'da gözaltına alınan iki şüpheli, Adli Tıp Kurumunda sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine getirildi.

Diğer iki şüphelinin ise bulundukları illerde sağlık kontrolünden geçirilmelerinin ardından gün içerisinde Ankara'ya gönderileceği öğrenildi. Operasyon kapsamında yeni gözaltıların olabileceği bildirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.