Terör örgütüne yönelik operasyonlar

Terör örgütüne yönelik operasyonlar
Şırnak'ın Cizre ilçesinde devam eden operasyonda 11, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde ise 7 terörist etkisiz hale getirildi

ANKARA (AA) - Şırnak'ın Cizre ilçesinde devam eden operasyonda 11, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde ise 7 terörist etkisiz hale getirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, önemli yurt içi olaylara ilişkin açıklama yapıldı.

Buna göre, Cizre'de devam eden operasyonda dün 11 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilirken, üç terörist yakalandı. İlçedeki operasyonda bugüne kadar 540 terörist etkisiz hale getirildi. İlçede 7 el yapımı patlayıcı da imha edildi.

Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda da 7 terörist etkisiz hale getirildi. Buradaki operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 161 oldu. Operasyonlarda bir av tüfeği ve bir tabanca ele geçirilirken, 6 el yapımı patlayıcı da imha edildi.

Bingöl, Hakkari ve Diyarbakır'da ise bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen 20 kişi gözaltına alındı.

Şırnak Silopi'de, bölücü örgütten kaçan 4 terörist, silahsız ve teçhizatsız olarak güvenlik güçlerine teslim olurken, Diyarbakır'da da 2 terörist yakalandı.

Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde ise Türkiye-Suriye sınırını yasa dışı yollardan geçmeye çalışan ve DAEŞ terör örgütü üyesi olduğu değerlendirilen yabancı uyruklu 6 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

- Arama, kurtarma faaliyetleri

Açıklamada, TSK'nın arama kurtarma faaliyetlerine ilişkin de bilgi verildi.

Buna göre, Antalya'nın Kemer ilçesi Beycik Mahallesi'nde oturan bir vatandaşın akşam saatlerinde evinden çıktığı ve bir daha dönmediği bilgisi üzerine yürütülen arama faaliyetlerinde herhangi bir bulguya rastlanmadı. Arama çalışmaları sürüyor.

İstanbul Ambarlı Limanı açıkları ile Tekirdağ Marmara Ereğlisi açıkları arasında seyreden "GB Atlantic" isimli kuru yük gemisinden denize düştüğü bildirilen bir denizci için bir helikopterle arama kurtarma faaliyeti icra edildi. Denizciyi arama çalışmaları devam ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.