Terör örgütüne yönelik operasyonlar

Terör örgütüne yönelik operasyonlar
Yüksekova'da süren operasyon sırasında çekilen fotoğraflarda, terör örgütünün ilçede meydana getirdiği tahribat görülüyor

ANKARA (AA) - Yüksekova'da süren operasyon sırasında çekilen fotoğraflar, terör örgütünün ilçeye verdiği tahribatı gözler önüne seriyor.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden elde edilen fotoğraflarda, bir evde ele geçirilen canlı bomba yeleği ile patlayıcı yapımında kullanılacak çok miktarda malzeme de görülüyor.

Yüksekova merkezinde icra edilen "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" kapsamında, bölgede arama, tarama ile çukurların kapatılması, el yapımı patlayıcıların etkisiz hale getirilmesi faaliyetleri devam ediyor.

Bölgedeki güvenlik kaynakları, bölücü terör örgütüne yönelik olumsuz hava koşullarında sürdürülen operasyon sırasında çekilmiş fotoğrafları paylaştı.

Fotoğraflarda, bölücü terör örgütü mensuplarının Yüksekova’ya verdiği zarar ve tahribat görülüyor. Teröristlerin açtığı çukurlar ve tuzaklanmış el yapımı patlayıcılar fotoğraflara yansıyor.

Ayrıca, bir sokakta tankın içine düşebileceği genişlikteki çukur görülüyor. Bu tür çukurlara birçok sokakta rastlanıyor.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, tankın içine düşebileceği genişlikteki çukurlar kapatılıyor, el yapımı patlayıcı düzenekler tek tek tespit edilerek askerler tarafından yerinde imha ediliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.