Terör örgütüne yönelik operasyonlar

Terör örgütüne yönelik operasyonlar
Mardin, Şırnak, Hakkari ve Hatay'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda 12 terörist etkisiz hale getirildi

ANKARA (AA) - Mardin, Şırnak, Hakkari ve Hatay'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda 12 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, dünkü "önemli yurt içi olaylara" yer verildi.

Buna göre, Mardin'in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonda, 2 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Böylelikle etkisiz hale getirilen terörist sayısının 150'yi bulduğu ilçede, 26 el yapımı patlayıcı imha edildi. Nusaybin'de imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 320'ye ulaştı.

Şırnak'taki operasyonda 6 teröristin daha etkisiz hale getirilmesiyle toplam sayı 136 oldu. Güvenlik güçlerince 25 el yapımı patlayıcı imha edildi. Böylelikle imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 297'ye yükseldi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki operasyonda da 3 terörist etkisiz hale getirildi. Toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 113 olduğu Yüksekova'da, 19 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, imha edilen el yapımı patlayıcı 134'e çıktı.

Hatay'ın Belen ilçesindeki operasyonda bir bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilirken, beraberinde bir adet M-16 piyade tüfeği, beş adet dolu şarjörü, iki adet el bombası ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Ayrıca, Şanlıurfa'da, Suriye'den Türkiye sınırına gelen PKK/PYD terör örgütü mensubu bir terörist ile Mardin'in Midyat ilçesinde bir terörist güvenlik güçlerine teslim oldu. Muş’ta da bir bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalanarak, göz altına alındı.

- Çok sayıda silah ve mühimmat bulundu

Hakkari'deki operasyonlarda birer adet biksi makineli tüfeği ve M-4 piyade tüfeği, 23 kalaşnikof piyade tüfeği, 2 tabanca, bu silahlara ait çok sayıda mühimmat, yedi adet kalaşnikof şarjörü, 2 el bombası, bir av tüfeği, 12 roketatar mühimmatı ve sevk fişeği, üç adet M49/A1 aydınlatma mayını, 4 gaz maskesi, 5 çift kar elbisesi, 2 kamera, bir akım ölçer, 7 adet hücum yeleği ve ilk yardım malzemeleri ele geçirildi.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde yapılan arazi aramasında ise bölücü terör örgütü tarafından tuzaklanmış olan iki adet el yapımı patlayıcı bulunarak, imha edildi.

Şırnak'ın İdil ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda ise bir biksi makineli tüfeği, 3 bin adet biksi fişeği, 7 kalaşnikof piyade tüfeği, 24 adet kalaşnikof şarjörü, 8 el bombası ve bir fotoğraf makinesi bulundu.

Iğdır'da ise bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık eden iki kişi yakalandı. Şahısların evlerinde yapılan aramalarda 2 kalaşnikof piyade tüfeği, birer adet 7,7 mm İngiliz piyade tüfeği, ruhsatsız av tüfeği, kuru sıkı tabanca, 209 kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, 60 adet 7,7 mm İngiliz piyade tüfeği fişeği, 180 kalaşnikof piyade tüfeği mermisi, 184 adet G3 piyade tüfeği mermisi ele geçirildi.

Öte yandan dün Gaziantep'te DAEŞ terör örgütü üyesi, yabancı uyruklu 5 kişi yakalandı.

Önceki gün ise Bingöl’de bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık eden 5 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Burada bir adet tabanca ve şarjör, 13 fişek, bir kuru sıkı tabanca, 2 av tüfeği ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.