Terör örgütüne yönelik operasyonlar

Terör örgütüne yönelik operasyonlar
Şırnak'ta 2, Silopi'de 2, Yüksekova ve Nusaybin'de ise birer bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi

ANKARA (AA) - Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ta 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini, bir terörist yakalandığını; Silopi'de 2, Yüksekova ve Nusaybin'de birer bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, dün yaşanan önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgiler verildi.

Buna göre, Mardin Nusaybin'de devam eden operasyonda bir bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilirken, operasyonda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 193 oldu. Ayrıca 10 el yapımı patlayıcı imha edildi, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı da 445'e yükseldi.

Şırnak'da devam eden operasyonda 2 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi, bir bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalandı. Operasyonda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 160 oldu. Altı el yapımı patlayıcı imha edildi, operasyonda toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 410'a yükseldi.

Silopi'de devam eden operasyonda da 2 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi, operasyonda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 oldu. 5 el yapımı patlayıcının imha edildiği operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 11'e yükseldi.

Hakkari Yüksekova'da bir bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi, operasyonda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 139 oldu.

Bir biksi makineli tüfeği, 2 dragunov keskin nişancı tüfeği, 4 kalaşnikof piyade tüfeği ve 5 dolu şarjörü, 2 tabanca, 1 kurusıkı tabanca, 1 av tüfeği, 1 telsiz, muhtelif yaşam malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildi. On el yapımı patlayıcının imha edildiği operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 217'ye yükseldi.

Şemdinli'de ise bir el yapımı patlayıcı, bir kalaşnikof piyade tüfeği, 3 şarjör, 38 fişek, bir el telsizi, 7 hücum yeleği, 17 çift mekap ayakkabı ele geçirildi.

Diyarbakır Bismil'de biri yangın söndürme tüpü ile yapılmış 2 el yapımı patlayıcı ele geçirildi ve imha edildi.

- Hakkari'de bir terörist yakalandı

Kahramanmaraş Pazarcık'da bir roketatar, 3 roketatar mühimmatı, 2 kalaşnikof piyade tüfeği, 2 kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü ve 120 kalaşnikof piyade tüfeği fişeği ele geçirildi.

Gaziantep Nurdağı'nda icra edilen operasyonda, 2 kalaşnikof piyade tüfeği, 4 kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 120 kalaşnikof piyade tüfeği fişeği ve 2 el bombası ele geçirildi.

Konya Ereğli'de ihbar üzerine yapılan aramada, bir el yapımı patlayıcı (bin 550 gram C-4 patlayıcı madde, 4 bin 250 gram C-4 ve Nitrat türü karışık patlayıcı madde, 4 elektrikli fünye, 2 elektronik devre kartı) ele geçirildi ve imha edildi.

Bitlis Mutki'de bir uzaktan komutalı el yapımı patlayıcı, yaşam malzemesi (300 kilo un, 50 kilo şeker, 50 kilo fasulye, 18 kilo peynir, 6 kilo bal) ve muhtelif malzeme (30 metre kablo, 50 boş çuval, 2 akü, 3 balta, 1 çapa, 1 odun testeresi, 1 branda, 3 ışıldak ve bir DVD oynatıcı) ele geçirildi.

Hakkari Çukurca'da icra edilen yol kontrolünde, bir bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.