Terör örgütüne yönelik operasyonlar

Terör örgütüne yönelik operasyonlar
Kars, Ağrı ve Muş kırsalında terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonlar düzenlendi

ANKARA (AA) - Genelkurmay Başkanlığından, Kars, Ağrı ve Muş kırsalında terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonlar düzenlendiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sayfasında yer alan bilgiye göre, Erzurum Jandarma Bölge Komutanlığı ve Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı birlikleri, 31 Mart-2 Nisan tarihleri arasında Kars'ın Kağızman ilçesi kırsalında, terör örgütü mensuplarına yönelik "Şehit Jandarma Astsubay Başçavuş Nurettin Öztürk-5" operasyonunu gerçekleştirdi.

Erzurum Jandarma Bölge Komutanlığı ile Ağrı Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığınca 7 Nisan'da Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi kırsalında ise "Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Muhammet Oruç-7" operasyonu düzenlendi.

49'uncu Komando Tugay Komutan Yardımcılığı ve Muş Jandarma Komutanlığı birlikleri tarafından Hasköy kırsalında 2 Nisan'da düzenlenen "Şehit Jandarma Başçavuş Mehmet Çapar-37" operasyonunda, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan tüpler ile muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde devam eden operasyonlar sırasında Mayın ve El Yapımı Patlayıcı Tespit İmha Timi tarafından mayın arama köpeği ve detektörle yapılan aramalarda, su birikintisi içinde plastik torba ve bidon içine yerleştirilmiş el yapımı patlayıcılar tespit edilerek imha edildi.

Diyarbakır Silvan Jandarma Komutanlığı tarafından 5 Nisan'da gerçekleştirilen yol araması esnasında mutfak tüpleriyle güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.