Terör örgütüne yönelik operasyonlar

Terör örgütüne yönelik operasyonlar
Şırnak'ta yol, rögarların altı ve vatandaşların evinin içine tuzaklanmış el yapımı patlayıcılar imha edildi

Şırnak'ta, terör örgütü mensuplarınca yol, rögarların altı ve vatandaşların evinin içine tuzaklanmış el yapımı patlayıcılar kontrollü şekilde imha edildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Şırnak merkez ve Silopi ilçesi ile Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek için operasyonlara devam ediliyor.

Şırnak il merkezinde teröristlerce yol, rögarların altı ve vatandaşların evinin içine tuzaklanmış el yapımı patlayıcılar bulunup, imha edildi. Birçok evin duvarını, yapılar arasında geçiş yapmak için yıkan teröristlerin, kullandıkları bir evin bahçesine Hint keneviri ektikleri belirlendi.

Silopi'de sağlanan huzuru bozmaya çalışan teröristlerce yerin altına gömülmüş silahlar, eğitimli köpekler yardımıyla bulundu. Güvenlik güçlerinin geçiş yapacağı yollara döşenen çok sayıda el yapımı patlayıcı tespit edildi.

Yüksekova'da süren operasyonlarda etkisiz hale getirilen teröristlerin barındıkları binalarda, çok sayıda silah, ilaç ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi. Teröristler, ilçedeki birçok bina gibi Yüksekovalı çocuklar için yapılan ve modern cihazlarla donatılan Vali Erdoğan Gürbüz İlköğretim Okuluna da büyük zarar verdi.

Terör örgütüne yönelik operasyonlar

Terör örgütüne yönelik operasyonlar

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.