Terör örgütüne yönelik operasyonlar

Terör örgütüne yönelik operasyonlar
Mardin, Şırnak, Hakkari ve Bingöl'de, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda 12 terörist etkisiz hale getirildi- Şanlıurfa'da PKK/PYD'ye katılmak için yasa dışı yollarla Türkiye'den Suriye'ye geçmeye çalışan 4 terörist yakalandı

ANKARA (AA) - Mardin, Şırnak, Hakkari ve Bingöl'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda dün 12 terörist etkisiz hale getirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki operasyonda 8 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 196'ya ulaştı.

Operasyonda 5 kalaşnikof piyade tüfeği ile biksi makineli tüfek, RPG-7 roketatar, dragunov keskin nişancı tüfeği, M4 piyade tüfeği, 10 av tüfeği, havalı tüfek, 11 tabanca, 7 el bombası, 16 bin 380 kalaşnikof fişeği, 5 bin 220 biksi fişeği, 705 doçka fişeği, 170 mavzer fişeği, 20 M-16 fişeği, 15 tabanca fişeği, 4 roketatar sevk fişeği, 3 havan mühimmatı, 3 dürbün, el telsizi, dedektör ve patlayıcı yapımında kullanılan 500 litre mazot ve 12 tüp ele geçirildi. 8 el yapımı patlayıcının imha edildiği operasyonda toplam 286 patlayıcı bulundu.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde bir bölücü terör örgütü mensubu öldürüldü. Toplam 275 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda dün ele geçirilen 11 patlayıcıyla imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 573'e yükseldi.

Şırnak'ta dün öldürülen bir teröristle etkisiz hale getirilen terörist sayısı 219 oldu. Operasyonda kalaşnikof şarjörü ve 30 fişek ele geçirildi. Dün 8 el yapımı patlayıcının imha edildiği operasyonda toplam 655 patlayıcı bulundu.

Bingöl'ün Genç ilçesindeki operasyonda 2 terörist, biksi makineli tüfeği, kalaşnikof piyade tüfeği, tabanca, 4 el bombası ile ölü ele geçirildi.

- 400 kilogram amonyum nitrat bulundu

Bingöl'de düzenlenen operasyonda bir sığınakta, 7 el bombası, 9 roketatar mühimmatı, 8 roketatar sevk fişeği, bir kilogram C-4 patlayıcı, 3 bin 970 biksi fişeği, 81 fişek, 2 telsiz, 3 frekans ayarlayıcı, 30 uyku tulumu, 16 sırt çantası ve 30 panço bulundu.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde PKK/PYD terör örgütüne katılmak için yasa dışı yollarla Türkiye'den Suriye'ye geçmeye çalışan 4 terörist yakalandı.

Şırnak'ın Uludere ilçesinde bir ev ve eklentilerinde yapılan aramada, kalaşnikof piyade tüfeği, 5 şarjör ve 148 fişek ele geçirildi.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 11 ev ve eklentilerinde gerçekleştirilen aramada, av tüfeği, 28 fişek, tabanca, 2 şarjör ve 13 fişek bulundu. 5 kişi gözaltına alındı.

Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesindeki operasyonda ise 400 kilogram amonyum nitrat, kalaşnikof piyade tüfeği, 2 şarjör, yaşam malzemeleri ve telsiz ele geçirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.