Terör örgütüne yönelik operasyonlar

Terör örgütüne yönelik operasyonlar
Mardin ve Şırnak'taki operasyonlarda 10 terörist etkisiz hale getirildi- Batman, Şanlıurfa, Hakkari, Siirt, Antalya ve Ağrı'da 9 terörist yakalandı

ANKARA (AA) - Mardin ve Şırnak'ta terör örgütüne yönelik devam eden operasyonlarda 10 terörist etkisiz hale getirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, "önemli yurt içi olaylara" ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Mardin'in Nusaybin ilçesinde süren operasyonda, 4 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. İlçede bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 371 oldu. Operasyonlarda bir kalaşnikof piyade tüfeği, 5 şarjörü ve 149 fişeği, ikişer el bombası ve küçük telsiz ile bir dürbün ele geçirildi, 23 el yapımı patlayıcı imha edildi. İlçede bugüne kadar imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 884'e ulaştı.

Şırnak'ta devam eden operasyonda ise 6 terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Kentte bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 361 oldu. Operasyonda, bir av tüfeği ve 11 fişeği ele geçirildi. 7'sinin daha imhasıyla bugüne kadar etkisiz hale getirilen el yapımı patlayıcı sayısı 950'ye yükseldi.

Güvenlik güçleri, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde kara yolu kenarına gizlenmiş 15 kilogram TNT ve 480 bixi makineli tüfek fişeği buldu.

Şanlıurfa'da 3, Siirt'te 2, Batman, Hakkari, Antalya ve Ağrı'da birer olmak üzere 9 terör örgütü üyesi yakalandı. Teröristlerle bir kalaşnikof piyade tüfeği, 2 şarjörü ve 60 fişeği ile bir çalıntı araç ele geçirildi.

- Yasa dışı sınır geçişleri

Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birliklerince yasa dışı yollarla Suriye'den ülkeye girmeye çalışan 607, Türkiye'den de bu ülkeye geçme girişiminde bulunan 9 kişi yakalandı.

Irak'tan Türkiye'ye geçmeye çalışan 64, ülkeden Yunanistan'a geçiş teşebbüsünde bulunan 5 kişi güvenlik güçlerince gözaltına alındı.

Ayrıca Ege Denizi'nde yakalanan 19 ve Türkiye'de bulunmak için yasal gerekleri taşımayan 165 kişi hakkında işlem yapıldı.

Mersin İncekum Burnu güneyinde bulunan grubun yardım talebi üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, fiber teknedeki 19 kişiyi kurtardı.

Muğla Cennet Koyu açıklarında bir balıkçı teknesinin alabora olduğu ihbarı üzerine bölgeye giden ekipler, bir kişinin cesedine ulaştı.

Aydın Güzelçamlı açıklarında alabora olan tekneden 3 kişi kurtarıldı.

Öte yandan, Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı dört F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu, Sahil Güvenlik Komutanlığına ait 4 bot ve bir mobil radarla da Türkiye-Suriye deniz yan hududunda kontrol görevi icra edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.