Terör Saldırılarına Tepkiler

Terör Saldırılarına Tepkiler
Bursa'da bir mahallede, bazı sivil toplum kuruluşları ve muhtarlar "Dostluk Yürüyüşü" ile terör saldırılarını protesto etti- Dernek başkanları ve muhtarlar, "mahalledeki gençlere ve çocuklara sahip çıkılması, şiddet eylemlerinden uzak tutulması ve provok

erör saldırıları, Bursa'da bir mahallede, bazı sivil toplum kuruluşları ve muhtarlar tarafından "Dostluk Yürüyüşü" ile protesto edildi.

Merkez Osmangazi ilçesi Adnan Menderes Mahallesi Fatih Camisi önünde bir araya gelen Bursa Tokatlılar Vakfı Başkanı Mustafa Alpat, Bitlisliler Derneği  Başkanı Mehmet Demir,​ Erzurum Oltulu Derneği Başkanı Metehan Bayrak, Zekai Gümüşdiş Mahalle Muhtarı Talip Abalıoğlu, Giresun Doğankent Kültür Derneği Başkanı Osman Topkara, Fatih Mahalle Muhtarı Mustafa Kaya, eski Emek Ülkü Ocağı Başkanı Akın Yalçın ile Turhal Dernek Başkanı Mustafa Batırır, terör saldırılarının ardından yaşanan protesto gösterileri için "sağduyu" çağrısı yaptı.

Dernek başkanları ve muhtarlar, "dostluk, kardeşlik ve birlik" mesajları içeren konuşmalarının ardından, "mahalledeki gençlere ve çocuklara sahip çıkılması, şiddet eylemlerinden uzak tutulması ve provokasyonlara kapılmalarının engellenmesi" yönünde karar aldı. 

Daha sonra, yaklaşık 300 kişilik grup, yürüyerek Emek Polis Merkezi önünde toplandı.

Ellerinde Türk bayraklarıyla "Türk Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir" şeklinde slogan atarak terör saldırılarını protesto etti.

Grup, İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra dağıldı. 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.