Terör saldırılarına tepkiler

Terör saldırılarına tepkiler
İzmir, Uşak, Aydın ve Manisa'da çeşitli kurum ve siyasi partiler terör saldırılarını kınadı

İZMİR (AA) - İzmir, Uşak, Aydın ve Manisa'da çeşitli kurum ve siyasi partiler, terör saldırılarını kınadı.

Vatan Partisi İzmir İl Başkanlığı, terör saldırılarını protesto amacıyla Kıbrıs Şehitleri Caddesinde basın açıklaması yaptı.

"Bombalar bizi yıldıramaz" sloganı atan grup adına açıklama yapan Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Rifat Mutlu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin vatanın ve milletin birliği, bütünlüğü için savaştığını, terör örgütü PKK'yı hendeklere gömdüğünü, aynı zamanda Suriye'nin kuzeyinde, Türkiye'nin güneyinde ABD-İsrail koridorunu engellemek için mücadele ettiğini söyledi.

"Türk ordusunun PYD'yi bombalamasına yanıt ABD-İsrail cephesinden geldi" diyen Mutlu, "Bu terör eylemleri boşunadır. Bombalar bizi yıldıramaz. Türk milleti ordusunun arkasındadır" diye konuştu.

- Uşak

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik yaptığı yazılı açıklamada, yaşanan terör saldırılarının Türkiye'nin birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik olduğunu belirterek, vatan topraklarının topyekun bir saldırı altında olduğunu belirtti.

Şer güçlerinin hedefinin yükselen Türkiye Cumhuriyeti Devletini köşeye sıkıştırmak olduğunu belirten Prof. Dr. Çelik, "Bu millet bir ve beraber olduğu süre içinde dış düşmanlar ve içerideki maşaları asla başarılı olamayacaklardır" ifadesini kullandı.

AK Parti Uşak İl Başkanı Servet Kuş, terör saldırılarının amacına ulaşamayacağını, milletin birlik ve beraberliğinin bozulmayacağını kaydetti. Kuş, devlet ve milletin, ülkeyi kana bulamaya çalışan hainlere gerekli cezayı mutlaka vereceğini vurguladı.

CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba da terör saldırılarını lanetleyerek, Türkiye Cumhuriyeti ve tüm vatandaşların, bu hain saldırıyla ulaşılmak istenen hedefin karşısında kararlılıkla duracağını dile getirdi.

Öte yandan Uşak kent meydanında akşam saatlerinde bazı siyasi parti, sendika ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri saldırıları kınamak amacıyla yürüyüş yaptı. Uşak Belediyesi önünde toplanan kalabalık İsmet Paşa Caddesi üzerinden sessiz şekilde yürüyerek kent meydanına ulaştı.

- Aydın

Aydın Atatürkçü Düşünce Derneği'nden yapılan açıklamada, terör oyununu kuranların, masum insanları canlı bombalarla, bomba yüklü araçlarla katledenlerin, terörden beslenen siyaset cambazlarının yarattıkları kan gölünde boğulacağı kaydedildi.

Aydın İş Kadınları Derneği de saldırıları lanetlendi.

- Manisa

AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan yaptığı açıklamada, terör örgütlerini kınadı. Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini ifade eden Gürcan, terörle mücadelenin sonuna kadar sürdüreceğini vurguladı.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Salihli Şube Başkanı Şentürk Tütüncü de açıklamasında, ülkenin huzurunu, güvenliğini ve istikrarını bozmayı amaçlayanlar karşısında milletin tek yürek olacağının altını çizdi..

Salihli Belediyesi, terör saldırıları nedeniyle bu akşam gerçekleştirilecek konseri iptal etti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.