Terörle mücadele

Terörle mücadele
Tekman'da terör örgütü mensuplarının kullandığı beş mağara ve bir yer altı sığınağında, çok miktarda el yapımı patlayıcı, sağlık, gıda ve temizlik malzemeleri ele geçirildi

ANKARA (AA) - Erzurum'un Tekman ilçesi kırsalında terör örgütü mensuplarının kullandığı beş mağara ve bir yer altı sığınağında, çok miktarda el yapımı patlayıcı, sağlık, gıda ve temizlik malzemeleri ele geçirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Tekman ilçesi kırsalında üç gün önce istihbarat temini ve tespit edilmeleri halinde terör örgütü mensuplarının tesirsiz hale getirilmesi amacıyla operasyon düzenlendi. Operasyon, yüzde 40-60 arası eğime sahip, kar kalınlığı yer yer 20-30 santimetre arasında değişen, kayalık ve kısmen ağaçlık bir bölgede yapıldı.

Operasyon esnasında, bölücü terör örgütü mensuplarının kış üslenmesi için hazırladıkları, yapımı kısmen tamamlanmış, girişleri ağaç dalları ve taşlarla kapatılmış beş mağara ve 7x3 metre ebatlarında, içerisi branda ile salon-mutfak olarak bölünmüş, barınma maksatlı yer altı sığınağı tespit edildi.

Mağaralarda yapılan incelemede, çok miktarda el yapımı patlayıcı, sağlık, gıda ve temizlik malzemeleri ele geçirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.