Tesadüfün böylesi: 33 yıl önce 33 yıl sonra yine Altay

Tesadüfün böylesi: 33 yıl önce 33 yıl sonra yine Altay
11 Eylül 1988 tarihinde Süper Lig'deki ilk golünü Altay'a atan Konyaspor, 11 Eylül 2021 tarihinde İzmir ekibine bu kez 800. golünü attı. 33 yıl önce rakibini 3-0 yenen yeşil-beyazlılar bu kez 3-1'lik galibiyetle sahadan ayrıldı.

Konyaspor'un Altay'ı 3-1 yendiği maç ilginç bir tesadüfe sahne oldu.

Konyaspor, Süper Lig'deki ilk golünü Bahattin Güneş,11 Eylül 1988 yılında, Altay'a karşı atmıştı. Konyaspor o evinde oynadığı maçı Bahattin Güneş, Sinan Bayraktar ve Kayhan Kaynak'ın golleriyle 3-0 kazanmıştı.

Mücadelede Konyaspor'un teknik direktörlü Erol Togay,  Altay'ın teknik direktörü Nevzat Güzelırmak'tı. Geçen sene vefat eden Nevzat Güzelırmak, daha sonra Konyaspor'u da çalıştırmıştı.

33 YIL SONRA AYNI GÜN

Konyaspor, 33 yıl sonra yine bir 11 Eylül günü  Altay'la karşı karşıya geldi. Yeşil-beyazlılar rakibi karşısında bu kez de 800. golünü Soner Dikmen'le attı.

Yeşil-beyazlılar, evindeki mücadeleyi de 3-1 kazandı.

 

bahattin-gunes.jpg

Geçtiğimiz günlerde A Milli Takım'da yolların ayrıldığı Şenol Güneş'in de kardeşi olan Bahattin Güneş, halen memleketinde Hekimoğlu Trabzonspor'un teknik direktörlüğünü yapıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.