"Teşekkürler Türkiye Festivali"

"Teşekkürler Türkiye Festivali"
Tertip Komitesi Başkanı Ahmar:- "Türkiye'nin liderliği, halkının ve hükümetinin bizlere göstermiş olduğu olumlu tavır ve destek için kendimizi minnettar hissediyoruz"- "Barış ve Kardeşlik temasıyla tertip edeceğimiz festivalde Türkiye'ye güçlü bir teşekkü

İSTANBUL (AA) - Teşekkürler Türkiye Festivali Tertip Komitesi Başkanı Yemenli Milletvekili ve iş adamı Dr. Hamit Ahmar, Türkiye'nin bir çok açıdan teşekkürü hak eden bir ülke olduğunu, halkının ve hükümetinin olumlu tavır ve destekleri nedeniyle kendilerini minnettar hissettiklerini belirterek, "Barış ve kardeşlik temasıyla tertip edeceğimiz festivalde, Türkiye'ye güçlü bir teşekkür mesajı verilecektir" dedi.

Türkiye'de yaşayan Araplar, "Barış ve Kardeşlik" teması ve sloganıyla "Teşekkürler Türkiye" konulu bir festival düzenleyeceklerini açıkladı. Arap Akademisyenler Derneği, Yemen-Türkiye Kalkınma Derneği ve Aden Breeze gibi kuruluşlar tarafından organize edilecek festivalle ilgili olarak basın toplantısıyla bilgi verildi.

Ahmar, 22-24 Nisan tarihleri arasında Ataköy'deki Sinan Erdem Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilecek festivale Arap ülkelerinden çok yüksek katılım olacağını ve Türkiye’ye güçlü bir teşekkür mesajının verileceğini söyledi.

Türkiye'nin sadece Suriye'ye değil, Irak, Yemen gibi diğer Arap ülkelerinde yaşayan mazlum insanlara da yardım elini uzattığını, desteğini sunduğunu anlatan Ahmar, "Türkiye birçok açıdan teşekkürü fazlasıyla hak eden bir ülke. 100 yıl sonra iyilik ve yardımlarıyla hilafet döneminde yapılan faaliyetleri çağrıştıran girişimler ortaya koyuyor. Türkiye halkına ve hükümetine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Hamit Ahmar, İstanbul'da başlayıp Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin bahçesine Filistin'ten getirilen zeytin fidanının dikilmesiyle son bulacak dört günlük festivalde, çok farklı etkinliklerin ortaya konulacağını vurguladı.

Festival kapsamındaki konferanslara Arap aleminden fikir, siyasi ve dini alanda 50’den fazla önemli ismin katılımının sağlanacağını kaydeden Ahmar, Türkiye'ye neden teşekkür etmeleri gerektiğini ise şu sözlerle dile getirdi:

"Türkiye'nin liderliği, halkının ve hükümetinin bizlere göstermiş olduğu olumlu tavır ve desteğinden dolayı kendimizi minnettar hissediyoruz. Çünkü Türkiye sınırları içinde ve dışında kültürel ve sanatsal faaliyetlere destek verdi. Zorla ülkelerinden çıkartılan sığınmacılara kucak açtı ve desteğini esirgemedi. Bir çok Arap ülkesinin kalkınmasında rol aldı. Başta burs olmak üzere bir çok açıdan sığınmacılar destekledi ve eğitim almalarına fırsat verdi. Ahlaki insani değerlere önem verdi. Her alanda örnek alınacak gelişme ve kalkınma sergiledi. İnsan hak ve özgürlüklerine ve onuruna değer verdi. Bundan dolayı Türkiye halkı, hükümeti ve Cumhurbaşkanı fazlasıyla teşekkürü hak ediyor. Bizler organize edeceğimiz festival aracılığıyla hissettiğimiz minnettarlıkla Türkiye'ye teşekkürlerimizi sunacağız."

Arap Akademisyenleri Derneği Başkanı Dr. Usame Hemavi de Irak, Yemen, Suriye gibi ülkelerden insanların aktivitelere katılacağını söyledi. Üniversite öğrencilerinin de buradaki etkinlikte kendilerini ifade edebileceklerini belirten Dr. Hemavi, Türkiye halkına güçlü bir teşekkür mesajının verileceğinin altını çizdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.