Teşekkürler Türkiye Festivali

Teşekkürler Türkiye Festivali
Yurt Dışındaki Filistinli Alimler Heyeti Başkanı Tekruri:"Bu festival geç kalmış bir görevdi. Türkiye'nin üzerimizde büyük iyiliği var. Özellikle de ümmetin içinden geçtiği bu kritik dönemde. Türkiye'nin liderleri ve halkı İslam dünyasının özellikle de Ar

İSTANBUL (AA) - Resmi açılışı gün içinde yapılacak "Teşekkürler Türkiye Festivali" etkinlikleri başladı.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'ndeki "Teşekkürler Türkiye Festivali" etkinliklerine çok sayıda Arap ve Türk öğrenci ile İstanbul'daki Arap organizasyonların temsilcileri katıldı.

Etkinlikte AA muhabirine konuşan Yurt Dışındaki Filistinli Alimler Heyeti Başkanı Nevvaf et-Tekruri, "Bu festival geç kalmış bir görevdi. Türkiye'nin üzerimizde büyük iyiliği var. Özellikle de ümmetin içinden geçtiği bu kritik dönemde. Türkiye'nin liderleri ve halkı, İslam dünyasının özellikle de Arap ülkelerinin yanında yer alıyor." dedi.

Tekruri, festivalin Arap öğrencilerin, Türk kardeşlerine "adil davamız ve bize yönelik halkınızın, hükümetinizin ve cumhurbaşkanınızın duruşu için minnettarlığının" bir ifadesi olduğunu söyledi.

Mısırlı eski milletvekilleri tarafından kurulan merkezi Türkiye'deki Mısır Devrim Konseyi üyesi Nureddin Abdulhafız, "Buradan başka bir yerde özgürlüğünü ifade edemeyen mazlum halklardan teşekkürler Türkiye sloganı altında birçok mesaj taşıyan bu festivalin düzenlenmesi gerekliydi." diye konuştu.

Abdulhafız, "Türkiye kapılarını geleceğe açtı. Sanki kendisine asırlar boyunca büyük olma kaderi biçilmiş. Bu yüzyıl da da Türkiye'nin dünyanın odağındaki yerini tekrar alacağına dair göstergeler var." ifadelerini kullandı.

Teşekkürler Türkiye Festivalinin resmi açılışı, Türkiye ve İslam dünyasından üst düzey isimlerin katılımıyla yarın yapılacak. Üç gün sürmesi planlanan festivalin organizasyonunda, Arap Akademisyenler Birliği, En-Nahda El-Yemeniyye El Türkiyye kurumu, Aden Press yer alıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.