TESK Başkanı Palandöken:

TESK Başkanı Palandöken:
"Mahalle insanına, çarşı pazardaki esnafa güven veren bekçi amcalarımızın geri gelmesini sabırsızlıkla bekliyoruz"

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, bekçi alımının önünün açıldığını belirterek, "Mahalle insanına, çarşı pazardaki esnafa güven veren bekçi amcalarımızın geri gelmesini sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi.

Palandöken, yazılı açıklamasında, Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınav Yönetmeliği'nin değiştirilerek yeniden bekçi alımının önünün açıldığını, İçişleri Bakanlığının, valilikler aracılığıyla sınav düzenleyerek bu alımı gerçekleştireceğini belirtti.

Halkın artık güven içinde sokağa çıkacağına işaret eden Palandöken, şunları kaydetti:

"Bekçilik müessesesinin yeniden kuruluyor olması çok olumlu bir gelişmedir. 2 bin 234 kişilik çarşı ve mahalle bekçisi kadrosu verilmiştir. Bekçi eskiden sokağın güvenliğiydi. Akşamları düdüğü çaldığı zaman insanlar kendini güvende hissederdi. Mahalle, cadde, sokak halkını çok iyi tanıyan, insanlara güven veren, akşamdan sabaha dolaşarak ev, dükkan, pasaj, çarşı için bir güvenlik noktasıydı. Mahalle kültürünün daha da geliştirilmesi, halkın güven içinde olması için bekçiliğin geri getirilmesi halkımızı ve esnafımızı sevindirdi. Sıra valiliklerimizin sınavları yaparak bekçilerimizin göreve başlamasını sağlamalarıdır. Mahalle insanına, çarşı pazardaki esnafa güven veren bekçi amcalarımızın geri gelmesini sabırsızlıkla bekliyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.