TESK Genel Başkanı Palandöken:

TESK Genel Başkanı Palandöken:
"Yeni nesil yazar kasalar için bankalar aylık 25-30 lira ücret alıyor. Esnaf vergiden çok yazar kasa ücreti ödeyecek"- "BDDK, bu konuda kısıtlayıcı düzenleme yapmalıdır"

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yeni nesil yazar kasalar için bankaların aylık 25-30 lira ücret aldığını belirterek, esnafın vergiden çok yazar kasa ücreti ödediğini kaydetti.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, yeni nesil yazar kasaların POS cihazlarıyla bütünleşik olmasından dolayı bu cihazları en çok bankaların sattığını anımsattı.

Bankaların her bir cihaz için aylık 25-30 lira ücret aldığını veya POS’la yapılan tahsilatlardan bu tutar kadar kesinti yaptığını belirten Palandöken, evlere servis yapan küçük bir lokantada bile bu cihazlardan 3-4 tane bulunmasının zorunlu olduğu bir ortamda, esnafın yıllık 900 ila bin 500 lira bir maliyete katlandığını ifade etti.

Palandöken, açıklamasına şöyle devam etti:

"İki bankayla çalışan bir esnafın yıllık maliyeti 3 bin liraya çıkıyor. Çok sayıda esnaf bu durumdan şikayetçi. POS cihazlarıyla yapılan satışlardan bankalar zaten komisyonlarını aldı. Hem satıştan komisyon alıp hem de kullanılan cihazlar için ücret alınması hakkaniyetle bağdaşmıyor. Tabiri caizse bir koyundan iki post çıkarılıyor. Yeni nesil yazar kasa POS cihazları maliyeden çok bankalara yaradı. Bu haksız uygulamalar, tüketici mahkemelerinden dönebilir. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bu konuda kısıtlayıcı düzenleme yapmalıdır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.