TESK Genel Başkanı Palandöken:

TESK Genel Başkanı Palandöken:
"Nüfus yoğunluğuna göre açılacak işyeri sayısının belirlenmesini son derece olumlu buluyoruz"

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, nüfus yoğunluğuna göre açılacak işyeri sayısının belirlenmesine yönelik bir düzenlemeye son derece olumlu baktıklarını belirterek, "Dünyada bunun örnekleri yaşanmıştır ve bu yüzden gelişmiş ülkeler bu soruna çözüm bulmak amacıyla yasal düzenlemeler yapmıştır. Bizim de en kısa zamanda bu düzenlemeleri hayata geçirmemiz gerekir" ifadesini kullandı.

Palandöken yazılı açıklamasında, kontrolsüz açılan marketlerin önce esnafı, sonra birbirlerini, en son da tüketiciyi bitireceğini savundu. Ülkedeki zincir marketlerin çoğunun yabancı sermayeli olduğunun altını çizen Palandöken, bir sokakta 5 zincir marketin açılmasının ekonominin mantığına ters kaldığını vurguladı.

Nüfus yoğunluğuna göre açılacak iş yeri sayısının belirlenmesine yönelik Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca yapılması öngörülen düzenlemeyi son derece olumlu bulduğunu aktaran Palandöken, "Marketler rekabet ortamını yok edip tekelleştiğinde, bugün 5 kat karla çalışanlar yarın 10 kat kar etmeyi hedefler. Bugün ölçek ekonomisi yaratıp malları daha ucuza tedarik edenler, yarın üreticiyi ve toptancıyı da zor durumda bırakarak kendi şartlarını kabul etmeyenden mal almayacak noktaya gelirler. Tedarikçiler zaten perişan. Dünyada bunun örnekleri yaşanmıştır ve bu yüzden gelişmiş ülkeler bu soruna çözüm bulmak amacıyla yasal düzenlemeler yapmıştır. Bizim de en kısa zamanda bu düzenlemeleri hayata geçirmemiz gerekir" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.