TESK Genel Başkanı Palandöken:

TESK Genel Başkanı Palandöken:
"TAPDK'nın, satış belgesi yenileme işlemine ilişkin süreyi, 30 Haziran Perşembe günü mesai bitimine kadar uzatılmasını talep ediyoruz"

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumundan (TAPDK), satış belgesi yenileme işlemine ilişkin süreyi, 30 Haziran Perşembe günü mesai bitimine kadar uzatılmasını istedi.

Palandöken, yazılı açıklamasında, TAPDK satış belgeleri için 31 Mart Perşembe günü akşamına kadar süre uzatım işlemini yaptıramayan esnafın "Satış Belgeleri"nin iptal edileceğini ifade ederek, bu belgeyi alamayan esnafın yeniden başvuru yapılması halinde güncel mevzuat hükümlerine uygunluğun aranacağını bildirdi.

Güncel mevzuata göre uygunluk aranması halinde birçok esnaf ve sanatkarın iş yeri açma ruhsatı, mesafe şartı gibi nedenlerle yeni satış belgesi almalarının mümkün olamayacağına dikkati çeken Palandöken, şunları kaydetti:

"Ülkemizde yaşanan terör olayları artık doğu ve güneydoğu illeriyle sınırlı kalmayıp başta başkent Ankara olmak üzere tüm illerimizde yaşandı. Terör olaylarının verdiği tedirginlikle birçok ilimizde esnaf ve sanatkarlarımız iş yerlerini açamamakta, halkımız ise gerekmedikçe sokağa çıkmamakta ve alışveriş yapmamaktadır. Bu durumdan ise esnaf ve sanatkarlarımız her yönüyle etkilenmiştir ve etkilenmeye devam etmektedir. Esnaf ve sanatkarlarımızın, yaşanılan bu olumsuzluk nedeniyle ortaya çıkan mağduriyetlerinin giderilmesini teminen TAPDK satış belgesi yenileme işlemine ilişkin sürenin 30 Haziran Perşembe günü mesai bitimine kadar uzatılmasını talep ediyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.