TESK Genel Başkanı Palandöken:

TESK Genel Başkanı Palandöken:
"Terör olaylarının yaşandığı yerlerde piyasalar etkilendi, alışveriş azaldı"- "Yaşamın normalleşmesi ve bozulan psikolojilerin düzelmesi için illa alışveriş yapmaya da gerek yok, esnafımız, vatandaşımızı bir çay içmeye bekliyor"

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, terör olaylarının yaşandığı yerlerde piyasaların olumsuz etkilendiğini ve alışverişin azaldığını belirterek, "Yaşamın normalleşmesi ve bozulan psikolojilerin düzelmesi için illa alışveriş yapmaya da gerek yok, esnafımız vatandaşımızı bir çay içmeye bekliyor." ifadesini kullandı.

Palandöken, yazılı açıklamasında, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Sokağa çıkalım, esnaftan alışveriş yapalım, teröre karşı dik duralım" çağrısını hatırlatarak, bunun esnaf için çok iyi olacağını bildirdi.

Terör olayları nedeniyle herkesin tedirgin olduğunu vurgulayan Palandöken, şunları kaydetti:

"Terör olaylarının yol açtığı olumsuzlukların silinmesi gerektiğini vurgulayan Palandöken, "Bilboardlarda kardeşlik teması sıkça kullanılmalıdır. Selamlaşarak, cadde ve sokaklarda kol kola yürüyerek sıkıntıları hep beraber paylaşmalıyız. Çünkü acılar paylaşınca, mutluluklar da bir araya gelince güzelleşir. İnsanımızın bu psikolojiden kurtulabilmesi için esnaf, zanaatkar, tüccar, sanayici ve imalatçı olmak üzere herkes elini taşın altına samimi olarak koyup terör kabusunu yeneceğiz. Teröre yenik düşülmemeli ve insanlara güvende oldukları hissettirilmelidir."

Terör olaylarının yaşandığı yerlerde piyasaların etkilendiğini, alışverişin azaldığını vurgulayan Palandöken, "Yaşamın normalleşmesi ve bozulan psikolojilerin düzelmesi için illa alışveriş yapmaya da gerek yok, esnafımız vatandaşımızı bir çay içmeye bekliyor. Toplum olarak terör belasından kurtulacağız. Çalışma hayatının tamamını etkileyebilecek ekonomik tedbirler alınmalıdır. Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya gibi her bölgede ekonomik olarak bir sıkıntı var. Tüm bu olumsuzluklara rağmen ümidimizi kaybetmeden ekonomi canlandırılmalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.