TESK Genel Başkanı Palandöken:

TESK Genel Başkanı Palandöken:
"Sağlık hizmetinin verilme süresinin prim borcundan ayrı tutulması gerekir"

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Bağ-Kur prim borçlusunun sağlık hizmeti alma süresinin haziran ayı sonunda biteceğini belirterek, "Sağlık hizmetinin verilme süresinin prim borcundan ayrı tutulması gerekir" ifadesini kullandı.

Palandöken, Sağlık ve Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, esnaf ve sanatkarın sosyal güvenlik alanındaki sorunlarına çözüm beklediğini kaydetti.

Bağ-Kur prim borçlusunun sağlık hizmeti alma süresinin haziran ayı sonunda biteceğine işaret eden Palandekön, "Sağlık hizmetinin verilme süresinin prim borcundan ayrı tutulması gerekir. Asgari ücretin bin 300 liraya çıkmasıyla sadece çalışanın değil, esnafın kendi primi de arttı. Devletin sigorta primlerine verdiği desteği zor durumdaki esnaf için de istiyoruz. Esnaf ve sanatkar Sağlık ve Sosyal Güvenlik Haftası'nda müjde bekliyor" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.