TESK Genel Başkanı Palandöken:

TESK Genel Başkanı Palandöken:
"Yeni pazarlara açılma, satışları büyütme ve yeni markalar yaratmanın bir yolu e-ticaretten geçiyor"

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yeni pazarlara açılma, satışları büyütme ve yeni markalar yaratmanın bir yolunun e-ticaretten geçtiğini bildirdi.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, internet üzerinden satış yönteminin perakende piyasasının hızla gelişen önemli bir parçası olduğuna dikkati çekerek, e-ticaretin, geçen yıl yüzde 35 büyüme yakaladığını ve 55 milyar 284 milyon liralık satış hacmiyle perakende sektörünün önemli bir parçası olduğunu ifade etti.

Büyük şehirlerde hacmi büyüyen e-ticaretin hızla Anadolu'ya da yayılmaya başladığının altını çizen Palandöken, yeni pazarlara açılma, satışları büyütme ve yeni markalar yaratmanın bir yolunun e-ticaretten geçtiğini kaydetti.

Palandöken, perakende ticaret yapanların pazarlarını genişletmek, müşteri sayılarını artırmak, markalaşmak hatta dünya piyasalarından müşteri bulmak için sanal siteler kurarak satış yapmaya başladıklarına işaret ederek, "E-ticaret araç, stok, kira, eleman gibi operasyon maliyetlerini düşürüyor. Bilinen büyük firmalar bile AVM'lerde yüksek maliyetle kiraladıkları dükkanlarından daha fazla ciroyu e-ticaret yoluyla sanal mağazalardan yapıyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.