Tespih meraklılarını buluşturan sergi Meram'da açıldı

Tespih meraklılarını buluşturan sergi Meram'da açıldı
‘Habbeden İmameye Sabır Yolculuğu’ Tespih Sergisi, Tantavi Kültür Ve Sanat Merkezi’nde açıldı. Açık kalacağı 25 eylül tarihine kadar tespih meraklılarını buluşturacak

Meram Belediyesi Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi, kapılarını ‘Habbeden İmameye Sabır Yolculuğu’ tespih sergisi için açtı. 20’nin üzerinde sanatçının eserlerinin yer alacağı ve 25 Eylül’e kadar devam edecek serginin açılışına, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Konya İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviranlı, Konya İl Kültür Müdürü Abdüssettar Yarar, AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular, STK Başkanları, koleksiyonerler, tespih ustaları, muhtarlar ve tespih severler katıldı.

1-1-129.jpg

1-2-126-001.jpg

1-3-119.jpg

GENÇ’TEN TEŞEKKÜR

Tören, tespih ustaları adına Zekai Şenyurt’un tespih sanatı, Aydın Menderes Orkun da sergi hakkında davetlilere bilgi vermesiyle başladı. Koleksiyoner ve serginin hazırlanmasına katkı veren Mustafa Genç te konuşmasında, özellikle Türk kültürü ve tarihi açısından büyük önem taşıyan tespih sanatının ilk sergisini açmış olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ve gururu dile getirdi. Bu sanatın ustasından hayranlarına kadar herkesi bir araya getirecek sergiye zemin hazırlayan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve ekibine de teşekkür eden Genç, “Geldiğimiz bu noktada çok insanın emeği var. Yanımızda olan herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

1-8-81.jpg

KAVUŞ: HER TANESİNDE SABIR VAR

Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nin açıldığı günden bu yana sadece Meram’da değil tüm Konya’da sanat ve kültürün merkezi haline geldiğini ifade eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Habbeden İmameye Sabır Yolculuğu’ temasıyla gerçekleşen serginin, tüm tespih severleri 4 gün boyunca bir araya getireceğini kaydetti. Tespihin çoğu insan için vefalı bir arkadaş olmasının yanı sıra sevincin, hüznün, düşüncenin, tefekkürün, sohbetin en güzel yoldaşlarından biri olduğunu belirten Başkan Kavuş, “Bu güzel sergi fikrinin ilk anından vücuda geldiği şu ana kadar her aşamasında büyük emekleri olan Mustafa Genç kardeşime ve Fethi Büyükbalta abime de sonsuz teşekkür ediyorum.” dedi.

1-9-67.jpg

ANGI: MERAM’DA, SANATI DESTEKLEYEN ANLAYIŞI HAKİM

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı da, “Serginin bir diğer ayağında da her türlü sanat faaliyetlerini destekleyen ve bunları hemşehrilerimizle buluşturmak adına çaba veren yerel yönetimlerimiz duruyor. Ben hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Görüyoruz ki ortada büyük bir emek var ve bu emeğe sahip çıkma anlayışı var. Yediden yetmişe, kadından erkeğe, gencinden yaşlısına tespih sanatına ilgiyi artırmak ve gelecek nesillere aktarmak adına önemli bir organizasyon. Allah’a zikir yolunda sanatın nasıl güzel bir aracı olduğunu anlatan hat, tezhip ve tespih gibi değerler bu milletin temel değerleridir” dedi.

1-10-44.jpg

ERDEM: TANTAVİ, SANAT VE SANATÇININ MERKEZİ HALİNE GELDİ

Böylesi güzel ve renkli bir organizasyona ev sahipliği yapmasından dolayı Meram Belediyesi’ne ve Başkan Kavuş’a, serginin hayata geçmesinde büyük emekleri olan Mustafa Genç ve Fethi Büyükbalta başta olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür eden AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem ise serginin yoğun bir ilgiyle açılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

1-11-24.jpg

ÖZKAN: HERKESİN KENDİ CENAHINDAN BİR TESPİH SEVDASI VAR”

Serginin büyük bir teveccühle karşılanmış olduğunu görmekten dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Konya Valisi Vahdettin Özkan da yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi: “Herkesin kendi yönünden tespih sevgisi ve muhabbeti var.. Bu serginin hayat bulmasında emekleri olan Mustafa Genç ve Fethi Büyükbaltaya teşekkür ediyorum. Bir diğer teşekkürü de sanata ve sanatçılara her zaman teveccühle yaklaşan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’a etmek istiyorum.” Konuşmaların ardından protokol sergiyi gezerek, koleksiyonlar hakkında bilgi aldı. Tören günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu. Mehmet Günnar

1-12-18.jpg

1-7-104.jpg

1-2-126.jpg

1-5-113.jpg

1-4-117.jpg

1-13-8-1.jpg

1-6-105.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.