Tezgahlarda hamsinin yerini levrek ve çipura aldı

Tezgahlarda hamsinin yerini levrek ve çipura aldı
TEKİRDAĞ (AA) - Denizlerde gırgır ve trolle balık avı yasağının başlaması nedeniyle tezgahlarda hamsi azalırken, levrek ve çipura bolluğu yaşanıyor.Su...

TEKİRDAĞ (AA) - Denizlerde gırgır ve trolle balık avı yasağının başlaması nedeniyle tezgahlarda hamsi azalırken, levrek ve çipura bolluğu yaşanıyor.

Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği (SÜR-KOOP) Başkanı Ramazan Özkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için balık tüketilmesi gerektiğini söyledi.

Denizlerde gırgır ve trolle balık avı yasağının 15 Nisan'da başlaması ile tezgahlarda bazı balıkların azaldığını söyleyen Özkaya, "Şu anda avlanma olmadığı için tezgahlarda hamsi azaldı. Hamsi için 1 Eylül beklenecek. Ancak soğuk hava depolarında biriken hamsiler piyasaya sürülür bu da fiyatı etkiler. Küçük tekne balıkçıları tarafından olta veya ağ ile istavrit avı devam ettiği için istavrit az da olsa tezgahlarda bulunacaktır." dedi.

Tekirdağ'da balıkçılık yapan Hasan Erol da, hamsi sezonunun sona erdiğini, çipura ve levrek için en uygun sezon olduğunu söyledi.

Izgarada pişirilmeye uygun, yağlı tür olan çipura ve levreğe ilginin yoğun olduğunu belirten Erol, şunları kaydetti:

"Yaz dönemi girdiği için balıklarda çipura levrek yağlı şu anda. Olta ile yakalanan çapari istavriti de tavalık. Ancak hamsinin artık sezonu bitti. O yüzden tezgahımızda hamsi yok. Şu anda ızgaralık çipura, levrek, somon ve tavalık istavrit ve barbunya tezgahlarda mevcut. Izgara için en uygun balıklar bu sezonda levrek ve çipura olduğu için vatandaşın tercihi de bu yönde oluyor."

Tezgahlarda hamsinin yerini levrek ve çipura aldı

Tezgahlarda hamsinin yerini levrek ve çipura aldı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.