TFF 1. Lig’e yükselen son takım belli oldu

TFF 1. Lig’e yükselen son takım belli oldu
TFF 2. Lig Play-Off finalinde Kocaelispor, Sakaryaspor 4-0 mağlup etti ve TFF 1. Lig'e yükselen son takım oldu.

Kocaelispor ile Sakaryaspor, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya geldi. Müsabakayı 4-0 kazanan Kocaelispor TFF 1 .Lig'e yükseldi.

Kocaelispor'a galibiyeti getiren golleri 2. dakikada Musa Nizam, 38. dakikada Benhur Keser, 41. dakikada Murat Cem Akpınar ve 88. dakikada Bahattin Köse kaydetti.

Sakaryaspor'da Azad Filiz 65. dakikada ikinci sarıdan kırmızı gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.

Kocaelispor bu sonuçla Manisa FK ve Eyüpspor'un ardından TFF 1. Lig'e yükselen son takım oldu.

Kocaelispor 11 yıl sonra TFF 1. Lig'de mücadele edecek.

Kocaelispor 11 yıl sonra TFF 1. Lig'de

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta normal sezonu 3. sırada bitirerek play-off hakkı yakalayan Kocaelispor, sırasıyla Ankara Demirspor ve Hekimoğlu Trabzon'u eleyerek finale yükseldi.

Finalde Sakaryaspor'a üstünlük kuran Kocaelispor, 11 yıl sonra yeniden TFF 1. Lig'de mücadele etme hakkı elde etti.

Tarihinde iki kez Türkiye Kupası'nı kazanan ve Süper Lig'de başarılı dönemler de geçiren Kocaelispor, 2008-2009 sezonunda Süper Lig'i 29 puanla 17. sırada tamamlayarak 1. Lig'e düştü. Bir sonraki sezon 1. Lig'den 2. Lig'e, oradan da 3. Lig'e kadar gerileyen Körfez temsilcisi, 2013-2014 sezonunda ise Bölgesel Amatör Lig'e (BAL) kadar düştü. 2 yıl aradan sonra yeniden 3. Lig'e çıkmayı başaran Kocaelispor, geçen sezon 3. Lig'den TFF 2. Lig'e yükseldi.

Kocaelispor, TFF 2. Lig'deki bir sezonluk mücadelesinin ardından 2021-2022 sezonunda TFF 1. Lig'e yükselme başarısı gösterdi.

Sakaryaspor'un hasreti 10 sezona çıktı

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'u ikinci sırada bitirerek play-off'lara kalan Sakaryaspor'un TFF 1. Lig hasreti ise 10 sezona çıktı.

TFF 1. Lig'de son olarak 2011-2012 sezonunda mücadele eden Sakaryaspor, Kocaelispor'a mağlup olarak yükselme şansını kullanamadı.

Bakan Kasapoğlu'ndan Kocaelispor'a tebrik

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2020-2021 sezonu Misli.com 2. Lig play-off finalinde Sakaryaspor'u yenerek Spor Toto 1. Lig'e yükselen Kocaelispor için tebrik mesajı yayımladı.

Bakan Kasapoğlu, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

"İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan ve ülkemizin köklü kulüplerinden Kocaelispor ile Sakaryaspor'un karşılaştığı 2020-2021 sezonu TFF 2. Lig play-off finalinde rakibini mağlup ederek TFF 1. Lig'e yükselen Kocaelispor'u kutluyorum. Sakaryaspor'u da finaldeki mücadelesinden dolayı tebrik ediyorum."

Kocaelispor: 4 - Sakaryaspor: 0

Stat: Atatürk Olimpiyat

Hakemler: Halil Umut Meler, Kerem Ersoy, İbrahim Çağlar Uyarcan

Kocaelispor: Bayram Olgun, Semih Karadeniz, Numan Çürüksu, Musa Nizam, Burak Süleyman (Dk. 75 Dilaver Güçlü), Mesut Özdemir, Murat Cem Akpınar (Dk. 85 Yılmaz Özeren), Gökhan Meral, Benhur Keser (Dk. 87 Yiğitali Bayrak), İrfan Başaran (Dk. 85 Batuhan Er), Mustafa Tahir Babaoğlu (Dk. 75 Bahattin Köse)

Sakaryaspor: Oğuz Çalışkan, Hakan Aslantaş (Dk. 46 Mehmet Boztepe), Ümit Yasin Arslan, Burak Öksüz, Canberk Ömer Özdemir, Azad Filiz, Çağrı Ortakaya, Nuri Fatih Aydın (Dk. 62 Oğuzhan Kayar), Muhammet Reis, Abdulaziz Solmaz (Dk. 62 Hasan Bilal), Berk İsmail Ünsal (Dk. 67 Caner Koca)

Goller: Dk. 2 Musa Nizam, Dk. 38 Benhur Keser, Dk. 41 Murat Cem Akpınar, Dk. 88 Bahattin Köse (Kocaelispor)

Kırmızı kart: Dk. 65 Azad Filiz (Sakaryaspor)

Sarı kartlar: Dk. 33 Canberk Ömer Özdemir, Dk. 62 Ümit Yasin Arslan (Sakaryaspor), Dk. 36 Murat Cem Akpınar, Dk. 73 Numan Çürüksu, Dk. 90+1 Bahattin Köse (Kocaelispor)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.