TFF Başkanı Büyükekşi, puan silme tartışmalarına noktayı koydu

TFF Başkanı Büyükekşi, puan silme tartışmalarına noktayı koydu
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, ligden çekilen takımların maçlarına ilişkin açıklamalarda bulundu

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Kulüpler Birliği'nin bu konuda karar alma yetkisi yok, karar TFF'de. Öyle olsa bile sadece 6 kulüp bunu istiyor, 11 tanesi ise karşı çıkıyor. Kamuoyunu bunlarla meşgul etmeyelim" dedi

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, ligden çekilen takımların maçlarının sayılıp sayılmaması konusuna açıklık getirdi.

TFF ile Double Pass arasında yapılan anlaşmanın imza töreninde konuşan Büyükekşi, "Oynanmış maçlar tescil edilmiştir. Oynanmamış olanlar hükmen sonuçlanmıştır. Aldığımız karar acele değildi. Geçmiş örneklere bakarak aldık. Kulüpler Birliği'nin bu konuda karar alma yetkisi yok. Karar TFF'de. Öyle olsa bile sadece 6 kulüp bunu istiyor. 11 tanesi ise karşı çıkıyor. Olmayacak şeyler ile kamuoyunu meşgul etmeyelim. Ortamı gerginleştirmeden ligimizi devam ettirelim. Futbolumuzun marka değerine zarar vermeyelim." ifadesini kullandı.

"Bu konuyla ilgili yönetim kurulumuz 10 Şubat'ta depremden etkilenen ve olağanüstü hal ilan edilen 10 ilde merkezi bulunan kulüplere ligden çekilme hakkı verdik" diyen Büyükekşi, "Bu sezon içerisinde oynadıkları maçların tamamını tescil ettik. Bundan sonra oynayacakları maçların ise 3-0 hükmen mağlup olmalarına karar verdik. Süper Lig'de iki kulübümüze, diğer liglerdeki kulüplerimize kalan alacaklarının ödenmesine karar verdik. Bu kararı kamuoyunda bahsedildiği gibi acele karar almadık. Geçmiş uygulamalara, içtihatlara baktık. 30 yıl önceki Samsunspor'un otobüs kazasında, 1999 depreminde hep aynı kararları almış TFF yönetimi. Bir takımın oynadığı maçlar ligden çekilse bile silinmez. Hiçbir zaman böyle bir uygulama olmamıştır. Kulüpleri kararına göre bu iş olmaz. Kulüpler Birliği'nin karar alma yetkisi yok. Öyle olsa bile sadece 6 kulüp bunu istiyor. Kamuoyunu bu şekilde ne olur meşgul etmeyelim. Olmayacak şeylerle ortamı gerginleştirmenin kimseye bir faydası yok. Futbolumuzun marka değerine zarar vermeyelim." dedi.

Büyükekşi, eleştirilerin odağındaki MHK Başkanı Lale Orta içinse "Merkez Hakem Kurulu başkanını değiştirme gibi bir düşüncemiz yok." açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.