"TFF yönetimi, bütün kurumlarıyla istifa etmeli"

"TFF yönetimi, bütün kurumlarıyla istifa etmeli"
TFF'nin eski başkan adaylarından Erdal Alkış: "TFF, kendisini lağvetmelidir"

ANKARA (AA) - Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) eski başkan adaylarından Erdal Alkış, TFF yöneticilerinin bütün kurumları ile derhal istifa etmesi ve yeniden seçime gidilmesi gerektiğini bildirdi.

Alkış, yaptığı yazılı açıklamada Galatasaray-Trabzonspor maçındaki hakem kararları ve bu kararlara yönelik tepkilere değinerek, TFF ve MHK'nin konuya duyarsız kalamadığını ve kendisini savunmaya çektiğini iddia etti.

Alkış, "Son söylenmesi gerekeni ilk söyleyerek kamuoyunun dikkatini çekmek istiyorum TFF yönetimi, bütün kurulları ile derhal istifa etmeli ve yeniden seçime gidilmeli. Ne MHK, ne de TFF yönetimi bu konuda sorulan sorulara bile duyarlılık gösterememişlerdir. Trabzonspor’un baskısı karşısında yaptıkları açıklama ile sadece ne kadar acz içinde olduklarını göstermişlerdir" ifadelerini kullandı.


- "TFF kendisini lağvetmelidir"


TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in, MHK ve diğer kurul üyelerinin artık atamayla değil seçimle belirleneceğine yönelik açıklamasını, "akla, mantığa, hukuka, tüzüğe aykırı, sadece günü kurtaracak bir ifadeden ibaret" şeklinde yorumlayan Alkış, şöyle devam etti:

"Bu açıklama maalesef TFF başkanının acizliğini açıkça ortaya koymaktadır. TFF'nin var oluş nedeni, bütün bu kurullar ile Türk futbolunu yönetmektir. Açıklamayla, bu asli görevi yerine getiremediklerini en masum ifadeyle kabul etmiş olmaktadırlar. O zaman TFF kendisini lağvetmelidir."

Spor medyasının 'artık hakemleri kulüpler belirleyecek' manşetiyle konuya gösterdiği 'duyarlılığın' ise durumu daha da vahim hale getirdiğini kaydeden Alkış, şu ifadeleri kullandı:

"Böyle bir karar var olan sorunu çok daha tehlikeli mecraya çekecek güçlü olanın kazanacağı, haksızlığın tarifinin bile yapılamadığı, hukuk ihlallerinin sınırının dahi belirlenemediği bir futbol oyunuyla karşı karşıya gelinecektir. Bu da zaten var olan spor terörünün, futbolun fanatizminin önünün alınamamasına neden olacaktır. Bu, kulüplerimizin TFF başkanının sadece gaz almak maksadıyla yaptığı açıklama karşısında yanlışa düşmemeleri için yaptığım bir uyarıdır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.