TFF'den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği

TFF'den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği
Organizasyon kapsamında Kadın Milli Takımı ile basın mensuplarının yaptığı maçı ay-yıldızlı ekip, 3-2 kazandı- Türkiye Futbol Direktörü Terim:"Kadınlar gününü bir gün değil, senenin her günü kutlamalıyız"


İSTANBUL (AA) - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi.

Organizasyon kapsamında TFF'nin Beylerbeyi'ndeki Futbol Gelişim Direktörlüğü Sahası'nda A Milli Kadın Futbol Takımı ile erkek ve kadın basın mensuplarından kurulu ekip, karşı karşıya geldi.

Milli takımın 3-2 üstünlüğüyle sona eren maçta basın mensuplarının gollerini NTV Spor spikeri Irmak Kazuk ve TRT Spor spikeri Deniz Satar atarken, ay-yıldızlı takımın 3 golü de Gizem Gönültaş'tan geldi.

Maçı Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, TFF Bölgeler Koordinatörü Rasim Kara, TFF Futbol Gelişim Direktörlüğü Koordinatörü Fatih İbradı, TFF Gelişim Ligleri Müdürü Erden Or da izledi.

Karşılaşmanın devre arasında gazetecilere açıklamada bulunan Fatih Terim, Türkiye'de kadın futbolunun temellerini 23 yıl önce kendisinin attığını belirterek, şunları kaydetti:

"Kadınlarımızı bir cinsiyet olarak değil, bir insan olarak görme dileğiyle, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik ediyorum. 1993 yılında burada kadın milli takımını kurmak bize nasip oldu. Aradan 23 yıl geçmiş ve şu anda kadınlarımızın 3 tane ligi var. Sayın Şenes Erzik, 'Hoca UEFA talimat gereği kurmamız lazım' dediği günden bu yana kadın futbolumuz çok yol aldı. İdeal değil ama daha iyi duruma getirmek için uğraşıyoruz. Kadınlar gününü bir gün değil, senenin her günü kutlamalıyız."

Kadın Milli Takımı'nın basın mensuplarına oranla daha iyi oynadığına değinen Terim, "İlk yarı karşılıklı denemelerle geçiyor ama kızlarımız daha ağır basıyor. Daha güzel hareketleri onlardan izliyoruz. Ev sahibi oldukları için biraz da centilmence davranıyorlar" diye konuştu.

Fatih Terim, erkek basın mensuplarının kadınlar karşısında zor durumda kaldığının hatırlatılması üzerine, "Erkekler zor durumda kaldı. Sizinkilerin biraz antrenman yapması lazım" ifadesini kullandı.

TFF Gelişim Ligleri Müdürü Erden Or ise federasyon olarak kadın liglerinin gelişimine büyük önem verdiklerini söyledi.

TFF olarak kadın futbol takımlarının mali giderlerinin büyük çoğunluğunu karşıladıklarını anlatan Or, "Kulüplerin çekindiği şey bu işin mali boyutu. TFF olarak antrenman malzemesinden başlayarak, konaklama, yol paraları dahil her şeyi karşılıyoruz. Beşiktaş ve Eskişehirspor'un kadın takımları var. Bu tip kulüplerin kadın futbolunda yer alması çok önemli" değerlendirmesinde bulundu.

Özel maçta basın mensuplarının yer aldığı takımda forma giyen eski futbolcu Ekrem Ekşioğlu, "İyi bir ekiptik ama 3-2 kaybettik. Kadınların olduğu her yer çok güzel. Tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum" dedi.


- Milli futbolcuların görüşleri


A Milli Kadın Futbol Takımı'nın kaptanı Yağmur Uras, kadın futbolunun daha çok gündeme gelmesini istediklerini belirterek, "Böyle bir günde, böyle bir organizasyon yapılması çok hoş oldu. Buradan Fatih Terim'e ve federasyonumuza teşekkür ediyorum. Medyanın da bizimle daha çok ilgilenmesini istiyoruz. Kadınların daha öne çıkmasını istiyoruz" diye konuştu.

Futbola 14 yıl önce başladığını anlatan ve ailesinin kendisine sürekli destek verdiğini kaydeden Yağmur, "Ülkemizde genel olarak 'kadınlar futbol oynayamaz' diye bir ön yargı var. Amacımız bu ön yargıyı kaldırmak. Kendimizi göstermek istiyoruz" dedi.

Futbolun kadınlar açısından zorluklarına değinen 26 yaşındaki golcü oyuncu, "Sonuçta salon sporu yapmıyoruz. Yağmurda olsun karda olsun sonuçta bu sporu yapıyoruz. Çok zorlukları var ama sevdiğimiz için onlar bize zor gelmiyor" ifadelerini kullandı.

A Milli Takım kalecisi Duygu Yılmaz, 15 senedir futbol oynadığını aktararak, "Umarım Türkiye'de ve dünyada kadınların ne kadar önemli ve değerli olduğunu anlatabiliriz. Bu aralar ülkemizde kadına şiddet fazlası ile yaşandığı için bu konuya dikkat çekmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Aynı zamanda öğretmenlik yaptığını söyleyen Duygu, "Kız erkek fark etmeden bütün öğrencilerimi sporla uğraşmasını istiyorum. Bunun içinde elimden geleni yapıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.