TFF'nin VAR kayıtlarını açıklaması sonrası tartışmalar yeni boyut kazandı

TFF'nin VAR kayıtlarını açıklaması sonrası tartışmalar yeni boyut kazandı
TFF'nin VAR kayıtlarını açıklaması sonrası tartışmalar yeni boyut kazandı. Spor gündeminin ilk sırasına yerleşen açıklama sonrası, Bundan VAR talepleriyle ilgili nasıl bir tutum izleneceği merak konusu oldu

Türkiye Futbol Federasyonu, Gaziantep FK - Beşiktaş ve Sivasspor - Galatasaray maçlarının VAR kayıtlarını açıkladı. Türkiye Futbol Federasyonu, Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında oynanan ve 1-1 sona eren Gaziantep FK - Beşiktaş ile geçtiğimiz hafta konuk ekibin 2-1 kazandığı DG Sivasspor - Galatasaray maçlarının VAR kayıtlarını açıkladı.

GAZİANTEP FK – BEŞİKTAŞ MÜSABAKASI

Gaziantep FK - Beşiktaş mücadelesinde N'Koudou ile Kitsiou arasında yaşanan pozisyonda hakem Atilla Karaoğlan ile VAR hakemi Serkan Tokat ve AVAR Özgür Yankaya arasında yaşanan konuşmalar şu şekilde:

VAR: Atilla ne gördün sen?

Atilla Karaoğlan: Hafif dokunuyor, şiddet yok.

VAR: İttiriyor diye mi görüyorsun"? Sahada inceleme veriyorum.

Atilla Karaoğlan: Şiddet yok diye gördüm.

VAR: Şiddet var, kafayla vuruyor. Burnuna net bariz vurma diye görüyorum.

Atilla Karaoğlan: Abi abartıyor, ben sarıda kalacağım.

VAR: Tamam, karar senin

SİVASSPOR - GALATASARAY MÜSABAKASI

Sivasspor - Galatasaray maçında, ev sahibi ekibin ofsayt gerekçesiyle sayılmayan golünde hakem Erkan Özdamar ile VAR hakemi Özgüç Türkalp arasında geçen diyaloglar ise şöyle:

VAR: Kontrol ediyoruz. Bu yorumdur. Pozisyonda potansiyel ofsayt için seni incelemeye davet ediyorum. Bunu izleteceğiz (son dokunuş). Kırmızılı Nelsson’a müdahale ediyor ama topa dokunmuyor.

VAR: Robin Yalçın, Nelsson’a temas ediyor.

VAR: 1. adam kaleci, 2. adam Nelsson’a temas ediyor diye görüyoruz. Nelsson’un omzunu çizgide kabul ediyoruz, ofsayt

Erkan Özdamar: Ofsayt var mı, yok mu?

VAR: Nelsson ikinci adam. Evet, ofsayt var."

FENERBAHÇE: FUTBOLU KİRLETEN BU İSİMLERİN, FUTBOLUMUZDAN SİLİNMELERİNİ TEMENNİ EDİYORUZ

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından açıklanan VAR kayıtları sonrası Fenerbahçe’den açıklama yapıldı. VAR kayıtlarını dehşet ve üzüntü içinde takip ettikleri belirtilen açıklamada, “Birçok takımın kaderiyle oynayan, Süper Lig'in adalet çerçevesinde yönetilmediğinin fotoğrafı olan bu kayıtlar, Türk futbol tarihine geçecek kara bir lekedir. Futbolu kirleten bu isimlerin, futbolumuzdan silinmelerini temenni ediyoruz” denildi.

Fenerbahçe Spor Kulübü, TFF tarafından Gaziantep FK - Beşiktaş ve Sivasspor - Galatasaray maçlarının VAR kayıtları açıklanması sonrası resmi internet sitesinden bir açıklama yayımladı. Türk futbolunda bir milat olması gerektiğine vurgu yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye Futbol Federasyonu tarafından “resmi kaynaklar aracılığıyla” ilk kez açıklanan VAR kayıtları üzerine bu açıklamayı yapmayı sorumluluk kabul ediyoruz. Kamuoyu vicdanlarını rahatsız eden, 25 Aralık 2022 tarihinde oynanan Gaziantep FK-Beşiktaş ve 29 Aralık 2022 tarihinde oynanan Demir Grup Sivasspor-Galatasaray maçlarının VAR kayıtlarını dehşet ve üzüntü içinde takip ettik.

Hem zirve hem de düşme hattında birçok takımın kaderiyle oynayan, Süper Lig'in adalet çerçevesinde yönetilmediğinin fotoğrafı olan bu kayıtlar, Türk futbol tarihine geçecek kara bir lekedir. Bununla beraber Türk futbolunun marka değerinin bu durumda olmasının büyük unsuru olan kronikleşmiş hakem facialarından futbolumuzun temizlenmesi için de bir milattır. Sezonlardır üst üste yaşanan kaosa sebep olan olayların bugün sadece bir kısmı gün yüzüne çıkmışken; Türkiye Futbol Federasyonu ilk kez önlem ve aksiyon alma odaklı bir tavır ortaya koymuştur. Bu tutum şeffaf yönetim anlayışının en samimi göstergesidir. Kendilerine sorumluluk sahibi bu tavırları için teşekkür ederiz.

Futbolumuzda yaşanan skandallara dair milat olarak kabul ettiğimiz bu adımı son derece değerli buluyor, hakem atamaları ve hakem performanslarının takipçisi olacağımızı vurguluyoruz. Ayrıca hakem hatasının da ötesinde, olağanüstü bir durum olarak gördüğümüz bu yaşananlarla ilgili gelişmelerin ve atılacak adımların da takipçisi olacağımızı tüm kamuoyunun dikkatine sunuyoruz. Futbolu kirleten bu isimlerin ve bu isimlerin eğer varsa Türk futbol paydaşları arasındaki her bir uzantılarının, futbolumuzdan silinmelerini temenni ediyoruz.”

GALATASARAY: TÜM TARTIŞMALI POZİSYONLARIN KAYDININ AÇIKLANMASINI İSTİYORUZ

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından açıklanan VAR kayıtları sonrası Galatasaray'dan yapılan açıklamada, "Tüm tartışmalı pozisyonların kaydının açıklanmasını istiyoruz. 'Bir kulüp için ayrıcalık değil, herkes için adalet' arayışımızın hiç durmadan devam edeceğini ve sonuna kadar bu mücadelenin arkasında duracağımızı belirtmek isteriz" ifadelerine yer verildi.Galatasaray, TFF tarafından açıklanan VAR kayıtları sonrası açıklama yayımladı. Memnuniyetle karşıladıkları belirtilen açıklamada, Alanyaspor maçına dikkat çekildi. Sarı-kırmızılıların internet sitesinden yapılan açıklamada, "Türkiye Futbol Federasyonu'nun ‘şeffaflık ilkesi’ gereği, DG Sivasspor - Galatasaray ve Gaziantep FK - Beşiktaş maçlarındaki iki pozisyona ilişkin VAR kayıtlarını kamuoyu ile paylaşmasını ve bu maçlarda görev alan hakemler ile ilgili değerlendirmelerini büyük bir memnuniyetle karşıladık. Bunu önemli bir adım olarak görmekle birlikte Türk futbolunda adaleti sağlamak adına yolun başında olduğumuzu düşünüyoruz. Oynadığımız maça dair sadece bir pozisyonun VAR kaydının değil; başta futbolcumuz Victor Nelsson’un rakip ceza sahası içerisinde düşürüldüğü pozisyon olmak üzere tüm tartışmalı pozisyonların kaydının açıklanmasını istiyoruz. Bu şekilde yaşananların sonuca etkisini daha net bir şekilde herkesin görebileceğine inanıyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu tutumunu sadece Galatasaray’a değil diğer 18 kulübe de ayırt etmeden uygulayacağına dair inançla bu sezon oynanan ve oynanacak olan tüm maçların VAR kayıtlarının da kamuoyuna açıklanmasını bekliyoruz. İnanıyoruz ki, sadece Galatasaray - Corendon Alanyaspor maçının VAR kayıtlarının açıklanması bile maçı yöneten orta hakemle ilgili var olan tartışmaların sonlanmasını sağlayacak, bu hafta ve bundan sonra oynanacak karşılaşmalar için adalet arayışımıza ışık tutacaktır. Galatasaray Spor Kulübü olarak, uzun süredir dile getirdiğimiz şeffaflık ve adalet talebine yönelik bu adım için Türkiye Futbol Federasyonu'na teşekkür eder, “Bir kulüp için ayrıcalık değil, herkes için adalet!” arayışımızın hiç durmadan devam edeceğini ve sonuna kadar bu mücadelenin arkasında duracağımızı belirtmek isteriz" denildi

BEŞİKTAŞ: VAR KAYITLARININ NEDEN AÇIKLANDIĞINI ANLAYAMADIK

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından açıklanan VAR kayıtları sonrası Beşiktaş Kulübü’nden yapılan açıklamada, “VAR kayıtlarının neden açıklandığını anlayamadık” denildi. Beşiktaş Kulübü, TFF tarafından Gaziantep FK - Beşiktaş ve Sivasspor - Galatasaray maçlarının VAR kayıtları açıklanması sonrası sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Siyah-beyazlılar tarafından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:“Kamuoyu Sivasspor-Galatasaray maçının VAR kayıtlarını beklerken, Gaziantep FK ile oynadığımız maçtaki pozisyonun VAR kayıtlarının neden açıklandığını anlayamadık!Madem öyle, biz de yorumumuzu katalım: ''Şiddet yok abartıyor''; Hakem yorumu''Ofsaytımsı''; Hakem yorumu değil.”

SİVASSPOR: HAKEM DEĞİL, KURAL HATASIDIR

Sivasspor Kulübü, VAR kayıtlarının açıklanmasının ardından sosyal medya hesapları üzerinden bir açıklama yaptı. Sivasspor, gündemde yer alan Galatasaray maçına dair VAR kayıtlarının açıklanmasının ardından sosyal medya hesapları aracılığıyla bir paylaşım yaptı. Kırmızı-beyazlı kulübün paylaşımında, Galatasaray maçında hakem değil kural hatası olduğu belirtildi. Kulübün yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verildi: “Dünyada eşi benzeri görülmemiş ofsayt kararı! VAR incelemesi sonucunda, ofsayt çizgisi çizilemeden golümüzün iptal edilmesi, hakem hatası değil kural hatasıdır. Ofsayt olmayan bir pozisyonda ofsayt incelemesi için VAR'a çağrılıp, nizami gol için ofsayt kararı verilmesi skandal bir kural hatasıdır. Türkiye Futbol Federasyonu'na, göstermiş olduğu şeffaflıktan dolayı teşekkür ederiz.”

GAZİANTEP FK: ABARTMIYORUZ, VİCDANIMIZ SIZLIYOR

TFF'nin VAR kayıtlarını açıklaması sonrasında Gaziantep FK - Beşiktaş karşılaşmasının hakemi Atilla Karaoğlan'ın sözlerine Antep'ten tepki dolu bir paylaşım geldi. Gaziantep FK, VAR kayıtlarında Atilla Karaoğlan'ın sözlerini alıntılayarak "Oyuncumuza atılan kafa sonrası; VAR hakemlerinin ısrarlı şiddet uyarısına rağmen Atilla Karaoğlan’ın yorumu: “ABARTIYOR ABİ!” Abartmıyoruz, VİCDANIMIZ sızlıyor! Türkiye Futbol Federasyonumuza, göstermiş oldukları şeffaflıktan dolayı teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.