"Thy 8. Science Expo 2019"a Doğru

"Thy 8. Science Expo 2019"a Doğru
Türk Hava Yolları ana sponsorluğunda 8'incisi düzenlenecek etkinliğe, meslek lisesi öğrencileri "Meslekler Yarışıyor" kategorisinde katılacak

BURSA (AA) - Türkiye'nin en büyük, dünyanın sayılı bilimsel etkinlikleri arasında gösterilen "THY 8. Science Expo 2019 (Bursa Bilim Şenliği)" kapsamında, meslek lisesi öğrencileri "Meslekler Yarışıyor" kategorisinde hünerlerini sergileyecek.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, etkinlik, Türk Hava Yolları ana sponsorluğunda, Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı iş birliğinde, Milli Eğitim, Sanayi ve Teknoloji bakanlıkları ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfının destekleriyle 2-5 Mayıs'ta TÜYAP Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

"Dijital Türkiye" ana temasıyla düzenlenen organizasyona, meslek lisesi öğrencileri "Meslekler Yarışıyor" kategorisinde katılacak.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı meslek lisesi öğrencilerinin katılımıyla büyük çekişmeye sahne olacak yarışma, "Moda Tasarım ve Teknoloji", "Robotik ve Kodlama", "Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri", "Metal", "Makine", "Giyim Üretim", "Tekstil Teknolojileri ile Yiyecek İçecek Hizmetleri", "Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri", "Elektrik ve Elektronik" kategorilerinde düzenlenecek.

Mesleki ve teknik eğitimi teşvik etme, meslek seçimi ve meslek eğitiminin öneminin bireysel ve kurumsal destekler sayesinde geniş kitleler tarafından fark edilmesini sağlama, genç yetenekleri ortaya çıkarmanın hedeflendiği yarışmada, onlarca öğrenci en iyi olabilmek için ter dökecek.

Yarışmada dereceye girenler, özel ödüllerin de sahibi olacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.