THY'den teknolojik atak

THY'den teknolojik atak
THY, teknoloji girişimi topluluğu Plug-and-Play'in inovasyon platformu ortaklarından biri oldu- Kurumsal Gelişim ve Bilgi Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Yakut: - "Plug-and-Play ile yaptığımız iş birliği, yeni nesil girişimler gibi düşünm

İSTANBUL (AA) - Türk Hava Yolları (THY), teknolojik girişimleri ve kurumları bir araya getirerek farklı endüstrilere inovasyonu ulaştırmayı hedefleyen Silikon Vadisi merkezli teknoloji girişimi topluluğu Plug-and-Play'in seyahat ve konaklama sektörü için oluşturduğu inovasyon platformunun ortaklarından biri olduğunu duyurdu.

THY'den yapılan açıklamaya göre, son 5 yıldır "Avrupa'nın en iyi havayolu şirketi" seçilen THY, dünyada rekabetin en yoğun yaşandığı hava ulaşımı sektöründe ulaştığı etkin pozisyonu korumak adına inovasyona verdiği ağırlığı artırıyor.

Şirket bu amaçla, Silikon Vadisi merkezli teknoloji girişimi topluluğu Plug-and-Play'in seyahat ve konaklama sektörü için oluşturduğu inovasyon platformunun ortaklarından biri oldu.

Plug-and-Play, bu yıl gerçekleştireceği iki programın her biri için 20-30 girişimi kabul edecek. Seçilecek girişimler, 3 ay sürecek program boyunca seyahat ve konaklama sektöründeki havayolu, otel, online seyahat acenteleri, global dağıtım sistemleri gibi tüm dikey alanların kategori liderlerinden mentorluk alma imkanına da sahip olabilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen THY Kurumsal Gelişim ve Bilgi Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Serdar Yakut, iş modellerini etkileyen yeni teknolojiler günden güne daha da karmaşıklaşırken, birçok sektörün bu sürece uyum sağlayabilmek adına, yenilikleri yakından takip etme zorunluluğu olduğunu belirtti.

THY olarak bu ihtiyaçlar doğrultusunda yeni teknolojilerin kullanımıyla katma değer yaratacak iş fikirlerini hayata geçirmek için dijitalinovasyon birimini kurduklarını belirten Yakut, şunları kaydetti:

"Bu birim, büyük bir yatırım kararı almadan önce test edilip, kanıtlanması gereken teknolojilere ve stratejik fırsatlara odaklanacak. Müşteri deneyiminde yıkıcı etki yaratacak teknolojileri araştırıp, değerlendirip, test edip, uygulayacağız. Temel araçlarımızı teşkil edecek, başarı için açık inovasyon ve birlikte çalışma prensibi çerçevesinde, ekosistemde yer alan diğer kurumlarla birlikte farklı iş birlikleri geliştirmeyi planlamaktayız. Plug-and-Play ile yaptığımız iş birliği, yeni nesil girişimler gibi düşünmek, aksiyon almak ve inşa etmek noktasında bizler için stratejik önem taşıyor."

Plug-and-Play Yönetici Ortağı Amir Amidi ise THY'nin seyahat odaklı inovasyon platformlarına katılmasından dolayı memnuniyet duyduğunu aktardı.

Amidi, "Daha önce THY ile farklı noktalara uçtum ve bunların hepsi de benim için çok özel, çok keyifli deneyimlerdi. THY'nin teknoloji hedefleri ile paralel 2016'da Iot, yapay zeka ve öğrenme, robotik, artırılmış ve sanal gerçeklik alanlarında teknoloji üreten lider girişimleri, havayolunun inovasyon ekibiyle bir araya getirerek, ortak projeler geliştirilmesine olanak sağlayacağımız için son derece mutluyuz." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.