THY'nin Diyarbakır-Erbil seferine başlaması

THY'nin Diyarbakır-Erbil seferine başlaması
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker:- "Bu seferler bölgenin ticari, dostluk ilişkileri ve bütün iktisadi hayatına çok önemli bir katkı sağlayacaktır"

ERBİL (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Türk Hava Yollarının (THY) Diyarbakır-Erbil arasında başlayan direkt seferlerinin, ilişkilere ve bölgenin iktisadi hayatına önemli katkı sağlayacağını bildirdi.

Eker, THY'nin Diyarbakır-Erbil arasında direkt seferlerinin başlaması vesilesiyle Erbil Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında, seferlerin bölge halkına hayırlı olmasını diledi.

"Bölgenin ticari, dostluk ilişkilerine ve bütün iktisadi hayatına çok önemli bir gelişme sağlaması bu seferlerle mümkündür." diyen Eker, bu nedenle duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

- "Davutoğlu'nun sevgi ve selamlarını getirdim"

Bölgesel Kürt yönetimi ve Türkiye arasında iyi ve önemli ilişkiler bulunduğuna işaret eden Eker, "Bu ilişkilerin bundan sonraki süreçte de daha iyi bir noktaya taşınması bizim için önemlidir. Bu seferlerin başlatılmasına karar veren Sayın Başbakan'ımız Ahmet Davutoğlu, geçtiğimiz hafta bu kararı açıklarken de buna vurgu yaptı ve bana da özellikle hem tebriklerini hem de size selam ve sevgilerini iletmemi istedi." ifadelerini kullandı.

Erbil Valisi Nevzat Hadi ise Diyarbakır-Erbil arasında direkt seferlerin başlamasından mutlu olduklarını belirtti. THY'nin Erbil ve Diyarbakır arasında güçlü bir köprü kurmayı başardığını vurgulayan Hadi, "Kürdistan bölgesi ve Türkiye arasında uzun yıllara dayanan tecrübeler, ilişkilerin nasıl geliştirilmesi konusunda her iki tarafı mutlu etmiştir ve bu şekilde devam ediyor. Bu seferler her iki taraf arasındaki önemli dostluk ilişkilerinin gelişmesine vesile olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, her iki kent arasında aslında var olan yakınlığın söz konusu uçak seferleriyle daha da ileriye taşınacağını ifade ederek, "Önümüzdeki dönemde gerek dostluklar gerekse iş ilişkilerinin daha iyi bir noktaya gelmesine katkı sunacaktır. Emeği geçen, katkı sunan herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.