TİKA'dan Azerbaycanlı engellilere destek

TİKA'dan Azerbaycanlı engellilere destek
Azerbaycanlı engelliler için TİKA desteğiyle mozaik kursu düzenlendi

BAKÜ (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Azerbaycan'da engellilerin mesleki eğitimleri ve istihdamlarına yönelik projeler kapsamında Bakü ve Şeki'de mozaik kursu düzenledi.

Azerbaycan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işbirliğiyle Bakü Yeni Ramana kasabasında Engelli Gençlerin Meslek Rehabilitasyon Merkezi ve Şeki Gençlik Merkezinde açılan kurslar için Türkiye'den mozaik sanatçısı davet edildi.

Ankara Gölbaşı Halk Eğitim Merkezi görsel sanatlar öğretmeni Aslı Koçer'in eğitim verdiği kurslara 29'u engelli toplam 40 kişi katıldı.

TİKA Bakü Program Koordinatörü Mustafa Haşim Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Azerbaycan'daki çalışmaları sürdürdüklerini, engellilerin de öncelikli alanlarından biri olduğunu söyledi.

Engelli vatandaşların meslek edinmeleri ve kendi ayakları üzerinde durarak hayatlarını devam ettirebilmelerinin toplumun görevi olduğunu vurgulayan Polat,"TİKA olarak kendimizi sorumlu hissediyoruz. Teşkil ettiğimiz kurs çerçevesinde Türkiye'den gelen eğitici mozaik kursu veriyor. Gördüğümüz kadarıyla başarılılar. Umarım mozaik sanatında üretken olacak yeteri kadar sanatçı çıkacaktır ve biz onları desteklemeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

TİKA, Azerbaycanlı engellilerin mesleki eğitimleri ve istihdamlarına yönelik bir dizi proje başlatmıştı. İşsiz engellilere yönelik bilgisayarlı muhasebe, sebzecilik, arıcılık ve dikiş nakış kursları düzenlenmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.